• 7
    son 24 saat icinde happyish dizisine baslayip 10 bolumunu de izleyip bitirdim. cok ilginc cikarimlar vardi, steve cogan sanki benim 40'larimi canlandiriyor gibiydi. aklimda onemli yer edinen bir iki mesajdan bahsetmek istiyorum sana.

    binlerce sperm arasindan eger sen galip geldiysen o mucadele icinde mutlaka pislik yapmissindir. yani dogumla insan zaten "adidir" (asshole) dunya uzerinde 7milyar adi insan var.

    hristiyanlar arasinda genelde anlatilan coldeki saat hikayesinde aslinda eksiklik var. o bir swatch saat. boktan bir mekanizmaya sahip cirkin bir saat. ve bu kadar cirkin bir sey kendi kendine olamaz oyleyse bunu biri yaratmis olmali.

    dizide en cok ilgimi ceken sey ise benim gazete ve tv'den uzak durma sebebimle ayni sebeple gazetelerden uzak durmasiydi steve cogan'in. gazetede 1 sene oncekinden farkli hicbir sey goremeyeceksin. politikacilar yine o. cocugu olacaktir. orta dogudaki karisiklik ayni hatta daha kotu devam edecektir. bundan 20 yil once hizbullah olan 10 yil once el kaide, simdi ise isis olacaktir. gazetenin 3. sayfasi kotu olum haberleriyle dolu olacaktir. ve her 5 yilda bir tanidigimiz birilerinin olumunu okuyacagiz orda. bazilari kederli bazilari nefret dolu olacak. peki sen kendini bu dusunce dongusune sokup neyi farkli yapacaksin?

    etrafinda aci var diye kendini zevk aldigin seylerden soyutlarsan kaybetmenin ustune bir de kendi kalene gol atmis olmuyor musun? insanin yasamdaki tek amaci mutlulukla anlatilabilir. (mutlulugun gercekligini ayri sekilde tartisiriz gerekirse) hedonist bir soylem de yapmaya calismiyorum sakin yanlis anlama. anlatmaya calistigim dunyada vebadan curuyor olsa da, savaslar her bir doga parcasini oldurmus olsa da hayatin odagi aci olamaz. beslendigin yer burasi olsa bile sevdigin seylerin disina kendini tasiyarak bir sey elde edemezsin.

    bu arada sozlukten gidiyor olup olmaman umurumda degil. ben 45 gunden fazladir hicbir sey yazmiyorum da. yazmaya da niyetim yoktu senin bu yazini gormeseydim. ne yapacagin sana kalmis fakat sebebin cok yanlis. dunyanin en boktan zamani orta cag ise bunun urunun ronesans olmustur. turkiye'nin en boktan cagi gunumuz ise bundan kendini izole etmis, potansiyelini heba etmis gencler cikmamali. bu aciyi ve adaletsizligi kendi potansiyelinde disavurmus, guclu ve azimli gencler ortaya cikartmaliyiz. turkiye'nin ronesans'i da bu olsun.

    o nedenle bosver kendini icindeki duvarlara kapatmayi. uretken ol ve bunu yaparken mutlu oldugun seylere odaklan. savas ve olum insan oldugu muddetce hep vardi, olacak da. ve tabi sanat da oyle. ve mutluluk da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın