• 9
    a2 ligi'ne dair birkaç arkadasımızın söyledikleri ile harmanlandıklarım arasında göze batan tek şey oldu. bu kategorinin maçları kesinlikle stadyumlarda oynatılmalı. evet bunu uzun uzadıya tahlil etmeye gerek yok. bir şekilde izinler çıkarılabilir. sanmıyorum çimlerin haftada ekstra bir maçtan zarar görüp saha koşullarını etkileyeceğini. hem bu şekilde 23 yaş altı oyuncular için de güzel deneyimler olur. bir sami yen, bir inönü atmosferi ile florya ve nevzat demir'in atmosferi çok farklı. stadyum içi oynanan maç bam başkadır. hele az sayıda da olsa gelen izleyici oldu mu futbol adına şahane bir olgudur.
    dün oynanan besiktas-galatasaray derbisi bu koşullarda gerçekleşti. fakat bu sadece derbi maça özel olduğu içinmiş. en azından sergen yalçın bu şekilde belirtti. yani ne yazık ki oyuncuların yolu yine tesislere düşecek. yine de zor olmasa gerek böyle bir güzelliğin oyunculara hediye edilmesi.

    bir de marmara grubu'nun heralde en güçlü, fiziki açıdan en sağlam takımlarından biri besiktas. bizim kadromuzda ise bireysel yetenekleri ön planda olan kaliteli oyuncularımız var. fakat ilerleyen maçlarda çok yıpranır oyuncularımız. saha içerisinde iri yarı oyuncuların birkaç tane de olsa olması gerek. bu yönden eksiğiz. emre çolak için ise bu sezon başından beri sürekli arkadas muhabbetlerinde dile getirdiğim bir husus var. o da fizik olarak çok yetersiz olması. hep korkuyordum süper lig maçlarına çıkarsa bu çocuk çok erken yaşta veda eder diye. gel gör ki zaten yetersiz bulundu ve bir sene daha a takımdan ayrı olacak.

    son olarak, sergen yalçın besiktas'ın başında olduğu sürece oyuncuları fizik kondüsyonlarını iyi kullanamayacaktır. en azından ilk izlenimler bu yönde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın