• 3606
    bizden çok daha başarısız ama çok çok daha iyi yönetilen bir kulüp. iki tane basit örnek veriyim:

    1- 2009'dan beri şampiyonlar ligi'ne gidemeyen bir fenerbahçe olarak maddi kriz söylentileri eşliğinde galatasaray'ın 5-10 katı daha fazla bir transfer bütçesine sahip olabiliyorlar. elbette her zaman böylesine para harcamıyorlar. ama mesaj belli orada: galatasaray'ın kadro kalitesi olarak bizi geçmesine asla izin vermeyeceğiz diyorlar. galatasaray'ı lig şampiyonluğu rehavete sürüklerken fenerbahçe bu kötü dönemini safralarından kurtulma, kadroyu yenileme fırsatı olarak gördü ve hocalarının eline daha 15 temmuz olmadan cililop gibi bir kadro verdiler. bu kesinlikle bir yönetim başarısıdır. böylelikle rakiplerinin 4. yıldız başarısını kaosa çevirirken kendileri mükemmel bir sinerji yakalamış oldular. değirmenin suyu nerden? buluyorlar bir şekilde demek ki. bizim işadamlarımız ve galatasaraylı dedeler utansın. kulübün parasını eşine dostuna yedirenler de utansın. sayelerinde mali krizdeyiz.

    2- sneijder ve drogba geldiğinde avrupa da dahil olmak üzere büyük bir sükse yaptık. belki yatırımın karşılığını sportif olarak almış olabiliriz. ya peki pazarlama, marka değeri, itibar olarak aldık mı? sneijder'in yanına bir anadolu takımından olan yasin dışında anlaşabileceği adam alamadık. sneijder çilek olarak tamamdı ama pasta bozulmak üzereydi. berbat, ucuz, kalitesiz adamlarla takımı doldurduk, doldurmaya da devam ediyoruz. yani sneijder'den sonra bir plan yok, plan olsa bile bir azim yok. hep karambole işler...

    peki ya fener? adamlar van persie'yi getirdi. havaalanında muhteşem karşıladılar. havaalanında sneijder'de olduğu gibi taraftardan adamı kaçırmak zorunda kalmadılar. bugün saat 18:00'de statta taraftara açık imza töreni varmış. yakında van persie ismini marka olarak nasıl kullanacaklarını görürsünüz. takımı ona göre nasıl dizayn ettiklerini de görürsünüz. yani adamların yanında yönetimsel olarak çok amatör kalıyoruz. aziz kulübü bir geri bir ileri götürse de galatasaray yönetimlerinden iyi olduğu kesin. ve en kötüsü de galatasaray bazı küçük kafalılar yüzünden sportif başarısını başka alanlara pozitif çeviremediğinden meydan bu şikecilere kalıyor. yani fener'in kadro kalitesi olarak gittikçe iyiye gitmesinin sebebi de biziz. vakit daha geç olmadan, onlar arayı daha fazla açmadan inşallah biz de doğru bir yönetim ve teknik direktörle kendi misyonumuz doğrultusunda harekete geçebiliriz. fener 14 yabancının nimetlerini 1 yıl daha erken kullanmaya başladı, bu tabi ki hanemize eksi puan olarak dönecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın