resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3713
    alternatif futbolcu bakıyoruz demesine bir türlü anlam veremiyorum. kadroya baktığımda as oyuncu olarak muslera-semih-selçuk-sneijder-podolski ve burak'ı görüyorum. yani maksimum 6 tane as oyuncumuz var. bunlardan selçuk ve burak'ın bazen ne kadar saç baş yoldurduğunu da unutmayalım. şimdi soruyorum hocaya. bu 6 futbolcu sakatlandığında ne olacak? sneijder'in yerini kim dolduracak? muslera yokken ne olduğunu biliyoruz. bizim resmen banko oyunculara ihtiyacımız var aslında. 11'i tamamlamak için 5 tane daha as oyuncuya acilen ihtiyacımız var.

    ileriye bakıtığımızda sneijder-poldi-burak ve yasin var diyorsun ama arkadan onlara destek verecek bekler sabri ve telles. olmaz bu. sen şimdi çok lüks bir bina yapıyorsun ama dış kapısını güçlü çelik yerine tahta kapı yapıyorsun. olur mu? olmaz. oraya çok fazla hırsız girer. güvenli olmaz.

    yekta-emre-bilal-cem karacan. bu 4 oyuncu da orta sahada oynuyor. hangisini gözü kapalı oynatabiliriz? bunların yıllık maaşlarını bilmiyorum ama toplamda yaklaşık 3-4 milyon euro kazanıyorlardır. sneijder kalitesinde bir orta saha futbolcusunun rahatlıkla kabul edeceği bir rakam. yok muydu arkadaş sözleşmesi biten veya bitmesine 1 sene kalan kaliteli orta saha futbolcusu? ya da van persie gibi takımının istemediği ve göndermek için kolaylık yapacağı futbolcu? bu 4 futbolcu yerine bir tane süper yıldız alamaz mıydın? melo gitti sayılır ve onun yıllık maaşı da boşa çıktı. yani bir futbolcu daha alınabilir. yine boşta olan oyunculardan olabilir. kadroda selçuk ve hamit de var. 4 tane kaliteli orta sahaya oyuncumuz olurdu. gökhan inler ve guarin konuşuluyor. hiç düşünmeden ve ekstra külfet olmadan alabilirdik. gökhan-guarin-selçuk ve hamit. hedefleri yüksek olan bir takımın ideal orta sahası olabilir. bunlara genç 1 ya da 2 futbolcu daha alt yapıdan ekleyebilirdik.

    sağ beke bakıyoruz. sabri 1,8 milyon euro, tarık'ı bilmiyorum ama o da 1 milyon euro alıyordur. eboue ayarında bir sağ bek alabilir ve buna da yıllık 2,5 milyon euro verebilirdik. yedek olarak da carole tarzında genç bir yabancı alabilirdik. ona da yıllık 500-750 bin euro verebilirdik. yani bize ekstra maliyeti sadece 500 bin euro olurdu fakat takıma katacağı kalite çok fazla olurdu. gözün kapalı oynatabilirdin. şimdi şampiyonlar liginde real madrid'le karşılaştığımızda ronaldo'nun karşısına ya da barcelona gelirse neymar'ın karşısına sabri'yi sür bakalım ne oluyor?

    dany'i kampa alması bile hata iken ona yeniden şans vermek daha büyük hata. umut gündoğan, sercan, furkan falan bunlar asla galatasaray oyuncusu olamazlar. çöp bunlar. vakit kaybetmeye bile değmez. daha da ileri gideyim bunları kampa götürüp otel parası bile vermek zarar. bu futbolcular olmaz. gönder osmalıspor'a, karabük'e, yozgatspor'a.

    felaket resmen göz göre göre geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın