resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 3654
    kimse topu başkasına atmasın çünkü kendisi içinde bulunduğumuz durumun yegane sorumlusudur. cüneyt tanman'ın modern futbolmuş, futbolcu imiş bu işlerden anlamadığını herkes biliyor zaten. dursun özbek bu konuda hamzaya yetki verdi, cüneyt hamza ne derse onu yapıyor.

    öncelikle şunu söylemek istiyorum. bu ara başkan ve cüneyt'in ağzına laf olan "taraftar sabırlı olsun" cümlesi dahi, yönetim ve hocanın taraftarın tepkisinin nedenini anlayamadığının en net göstergesidir. neden? 3-5 ergen dışında transfer de transfer diyen bir taraftar yok. yani taraftar "neden yapmıyorsunuz?" demiyor; "neler yapıyorsunuz lan siz" diyor.

    geçen sezon ortasında geldiğinde bizim takımı derleyip toparlayacak tek adamın o olduğunu, şampiyon olup 4. yıldız için doğru adam olduğunu söylüyordum ki haklı çıktım. ne var ki, son yapılan eylemlerden sonra anlıyoruz ki kendisi "ben sana takımı kurdum sen çalıştır" hocası. kesinlikle "istediğin takımı kur" denecek bir hoca değil, zira kadro oluşturma/bütçe gibi konulardan zerre anlamıyor.

    açıklayayım. bu açıklamaları okurken galatasaray'ın futbol takımının bu sene en kötü şartlarda 47 maç (1 sk, 34 lig, 6 kupa, 6 cl) yapacağını aklınızda tutun. ekonomik durumumuzu da unutmayın.

    transfer döneminde aldığımız tek futbolcu podolski dışında aldığımız ve sözleşme imzaladığımız çöplere 1.5 (sarbi) + 800 (bilal) + 600 (jem) olmak üzere toplamda 2.9 milyon euro garanti para ödüyoruz. maç başları ise toplamda 50.000 euro civarı.

    +kalemizde muslera var. bu adam anormal bir hal olmadığı zaman 30-32 lig maçında, 1 süper kupa maçında, 6 cl maçında oynuyor. geriye ne kaldı? 6 adet türkiye kupası maçı ile olur da muslera atılırsa 1-2 lig maçı. yedeğin eray gibi daha top tuttuğuna şahit olmadığımız bir çöp, ancak ünal aysal kendisine 1 trilyon verdiği için gönderemiyoruz. şimdi 700 bin - 1 milyon gibi bir para verip hakan arıkanı alacaklar muhtemelen. ya muslera 10 türkiye kupası maçında oynasa alacağı para 200-250 bin euro maç başı. zaten garantisini alıyor. muslera-eray-alperen üçlüsü kalsın. ekonomi yapıyorsun. seneye eray'ın sözleşmesi bittiğinde alırsın yedek kaleci. olmasa da olur.

    +sağ bekte gerçekten futbolcumuz yok. sarbi ve tarık diye iki eleman var. sarbi, 13 sene 10 farklı teknik adamla çalışmış, gökhan gönül'ün performansının süründüğü, şener'in tam sağ bek olamadığı ortamda kazakistan'ı 1-0 yenen türk milli takımına girememiş 32 yaşında bir adam. futbolcu değil. bunu düşünürken sarbi'nin fatih terim'in prensi olduğunu ve ft kontenjanına rağmen giremediğini aklınızdan çıkartmayın. mantık der ki; çer çöpe vereceğim 3 milyon euronun 1.75'i üzerine 1.5 - 2 koyayım; ilk 11 de oynayacak bir adet sağ bek alayım. bu arada alacağım sağ bek, tarık'a da bir şeyler öğretsin. hem etinden hem sütünden faydalanayım. yedeğin tarık kalsın. satsan satamayacağını hepimiz bildiğimiz için en azından genç amk toplam 8-10 maç ya oynar ya oynamaz der geçeriz ilk 11 de oynayacak kütür kütür sağ bekin varsa. ha halen uyanamadılar ki, bu taraftar ilk sivas deplasmanı (deplasman diye dikkate almıyorum) bugünkü açıklamalarından sonra sarbi'ye top mop oynatmaz, kimse de ne yapıyosunuz diyemez. özetle 10.07.2015 tarihi itibariyle sahada top oynayabilecek tek sağ bekin tarık çamdal. cüneyt o kadar tecrübesiz ki, çıkıp ettiği laflardan sonra sağ bek alınırsa "neden sağ bek aldınız?" diyen adamlara verebilecek cevabı yok. sarbi yetersiz diyemez zira uruguay milli takımının sağ bekinden kötü olmadığını alenen beyan etti. dolayısıyla oraya transfer ancak devre arasında yapılır. bu arada dani alves vb. derken van der wiel gibi bir adam da alınabilirdi. kaldı ki saha içi ve saha dışında takımın dengelerini bozan mikseri sağ bekte tutup nasıl denge sağlayacağız halen anlayamamış durumdayım.

    +stoper. şimdi elimde semih, koray, chedjou, hakan balta dörtlüm var. bugün "gençlere şans verelim" diyen hamza, takımın en genç ve potansiyelli gözüken mevkisinde 2 adet dalyan gibi çocuk varken stoper arıyor. chedjou'dan iyisini mi alacak gelecek cüneyt? olmayan para ile hummels mi gelecek takıma? sağ bekin kan ağlarken transfer yapmayıp, stoper arıyoruz demen süper gereksiz. sarbi yerini kaybetmesin, kanadı koridor olmasın zaten stoperler işini yapar. bu bölgeye transfer göreceli olarak gerekli ama bu seneki planda iyi bir sağ bek alırsan stoper performansı da artacağından aciliyeti olduğunu düşünmüyorum. zira hummels dahi gelse, sarbinin koridorundan gelen adamı kapamak için kademe yapacağından yine bir yer boş kalacak. basit mantık.

    +orta saha. çer çöpten geçilmeyen orta sahamızı emeklilik hediyesi yaptığımız 1453 yaşındaki bilal ile 27 yaşında "eski seviyesine getirip rotasyonda kullanacağımız" jem karacan ile kuvvetlendirdi hamza. kendi beyanları bunlar. wesley sneijder'in kalbi attığı sürece, sahada 2 metre yakına pas veremese dahi bir maçta bilalden daha tehlikeli olduğu açık. kaldı ki, melo gideceğim derken elinde yekta, dzemaili, umut gündoğan, furkan özçal gibi alayı bilalden genç ve jem den yetenekli vasat adamlar varken, bu transferlere zerre gerek yoktu. bilal'i "hamle oyuncusu" olarak tanımlayanlar var. ya arkadaşım bilal bana hangi maçı çevirecek? şampiyonlar ligi maçında heyecandan kalp krizi geçirir, inme iner bilal'e. mersin maçını çevirmek için bilal'e ihtiyacım varsa zaten orta saham kan ağlıyordur. öyle bir takım kurar 1 kilit adam alırsın ki "hamle" yapmana gerek bile kalmaz. hamza hoca bilal'i ön libero oynatacağım dedi bir açıklamasında. top kesemeyen adamı ön libero'ya koyarsan maç falan kazanamazsın. eğer olsaydı rijkaardlı dönemde maç kaybetmeden şampiyon olmamız lazımdı. melo'lu haliyle kırılgan orta sahamız bilal ile amatör takım seviyesine düşer. melo giderse yerine melo ayarında bir adamı 3.5-4 milyon (ki aşağı yukarı melo'nun aldığı para) euro yıllık ile alabilirsin.

    +kanatlar. hamza hocam, gençleri kazanacağız ama 27 yaşının altındaki tek kanat adamımız bruma'yı kiralıyoruz. fikir ile zikir aynı kainatta değil. podolski-yasin-bruma. işte kanatların bunlar. geri kalanını florya'dan içeri sokmam. 1 tane daha adam alırsın ki sözleşme imzaladığımız çer çöp adamlardan bekten artan 1.25-2 milyon euro'yu burada kullanırsın. 2 de sen verdin mi buraya da 3.5 - 4 milyon euroluk kaliteli bir adam getirmek atla deve değil.

    +forvet. burak ancak iyi bir yedek forvet olur. teklif gelirse 2 milyon euro ve üzeri her bedele satılabilir. umut bulut'a teşekkür eder kulüp bul dersin. 1 - 1.5 milyon euro umuttan gelecek parayı da 3.5 (standart) üzerine ekler 5 milyon eurodan yıllık bir futbolcu alırsın. forvet transferi, burak ve sinan gümüş forvet hattın olur.

    eldeki çerden çöpten kurtulursun (olcan, dany, sercan, sarbi, umut bulut, yekta, umut gündoğan, dzemaili, furkan özçal, aklıma gelmeyen kaldı mı?)

    böylece elinde şöyle bir kadron olur.

    kale: muslera, eray, alperen

    sağ bek: daşşaklı transfer, tarık

    sol bek: telles, carole

    stoper: semih, koray, chedjou, hakan

    orta saha: melo (transfer) hamit, alt yapıdan bir çocuk ve selçuk.

    kanatlar: podolski, yasin, bruma, transfer

    forvet: transfer, burak, sinan.

    öte yandan buraları okuyorsa hamza hoca'ya şunu söylemek istiyorum. takım içindeki denge komunist düzen dengesi değildir. birincisi a takımda oynayan, sana + değer katan adamlar vasıfsız ve amaçsız adamlarının alayından daha fazla para alabilir. yani sneijder ile sarbinin arasında fark değil elbette uçurum olacak zira biri seni ipten alırken, diğeri kuyunu kazıyor. ikincisi, misal sağ bek as oyuncuna 4 milyon yedeğe 700-800 verirsen, şu mesajı verirsin: çalış formayı al, paran bu.

    diğer alternatifte çıkıp dersin ki ben katı bir ekonomik politika izliyorum. fener gibi 135 milyon tl harcayamacağım için bu sene hedefimi şampiyonlar ligine katılmak, kadromu daraltmak ve nokta atış işler yapmak üzerine kuruyorum; mevcut borcumdan gelecek gelirimle birlikte 30-40 milyon euro düşüreceğim. buna da eyvallah. o zaman sarbi ile 500 bin euroluk sözleşme imzalarsın, melo giderse yerine adam alırsın ve podolski'yi alıp çöpleri atarak transferi kaparsın. taraftar da der ki, kanka borcumuz var, bunu yapmamız lazımdı, 4 yıldız baskısı yok bişey yok. yapalım. ama sarbi, bilal ve jem gibi çöpleri takıma doluşturduktan sonra yıldız transfer isteyen taraftar da çok haksız değildir. çöpe verecek param var ama futbolcu alacak param yok mu? der sana.

    edit: selçuk'u kadroda düşünmeyi unutmuşum yazı uzun olunca:)
App Store'dan indirin Google Play'den alın