• 2050
    2015-2016 sezonu öncesi yaptıkları transferler ile dikkat çeken takım fakat bu durumun biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. amacım kendilerine çamur atmak değil fakat düşüncelerimi olabildiğince net ifade etmeye çalışacağım.

    öncelikle fenerbahçe geride bıraktığımız sezon boyunca her zaman defansta iyi bir takım oldu ve de az gol yiyen kimliğiyle dikkat çekti. bunda egemen'in hava hakimiyeti, alves'in agresifliği, bekir'in de tek müdahalelerde başarılı oyun kimliği öne çıktı. sözleşmesi biten egemen ve bekir takımdan ayrıldılar ve yerleri kjaer ile dolduruldu. kjaer çok iyi bir defans oyuncusu ama şu pozisyonda bu iki oyuncunun yerini doldurup alves'e iyi partnerlik yapacak bir isim. haliyle de fenerbahçe kaybını başarılı bir şekidle telafi etmiş oldu ki şampiyonluğu kaptırmış takımın bu tip bir hamlesini de normal karşılamak lazım. önümüzdeki sezonu 10 gol yiyerek de kapatmayacaklarına göre bu tandemin de muhakkak başka falsoları olacaktır. bu yüzden de fenerbahçe savunmasının çıtasının yükseldiğini düşünmüyorum, zaten yüksek olan seviyelerini bana göre bu sayede korumuş oldular. buna benzer bir şekilde düşünüp de harekete geçmesi gereken taraf biziz.

    şener transferini sadece şu şekilde yorumlamak istiyorum, fenerbahçe'nin yedek sağ beki konumundaki mehmet topuz'un son üç sezonda bu mevkide kaç maça çıktığını biliyor musunuz? kesin sayı da veririm ama biliniz ki çok çok az. kaldı ki kendisi farklı mevkilerde de oynayabilmesine rağmen toplamda az maça çıkıyor ki bir de üzerine 25 yaşındaki şener geldi. bence hasan ali kaldırım misali yedekte kala kala daha da geriye gidecek. zira gökhan gönül daha 2-3 sene rahat rahat oynar, şener de ancak kupa maçlarını kovalar. bir de ayrıca araştırdım, gökhan gönül'ün altyapı istatistikleri falan yine baya iyiymiş, sanki şener çok daha durgun gibi ama bilemiyorum, nedense ben bundan çok endişe duymadım, şener'i mesela sabri'nin yerine falan alalım da istemezdim.

    fernandao'ya gelirsek ilk olarak şahsen luca toni'ye benzetilmesine şahsen katılmıyorum. zira luca toni alt liglerde de gayet golcü ve de dikkat çeken bir oyuncuydu. fernandao ise tamamen son birkaç yılda doğru düzgün gol atabilmeye başlamış bir oyuncu. eğer ki büyük takım futbolcusu olabilmek diye bir kavram varsa, ki bunun en net örneği emenike'dir, bence fernandao bir başka örnek olan makukula'daki gibi çok da başarılı olamayacak. ha en az 10-12 gol atar ona lafım yok ama o kadarını zaten güiza da atıyordu. webo bile 6-7 gol atmasına karşın büyük takım futbolcusudur. yani burada istatistik konuşmuyoruz, mentaliteden bahsediyoruz. fenerbahçe'nin fernandao'yu alıp sükse yapması sanki iyi oldu gibi. bence çok büyük kumar oynadılar.

    şunu da bir not olarak belirteyim, fernandao bu sezon ve geçen sezon ligde attığı 22+10 toplam 32 golün 6+2 toplam 8 adedini penaltıdan atmıştır. mesela demba ba'da bu sezon penaltılarla birlikte bir sürü gol attı ama yıldız olmasına rağmen takımını taşıdı diyemeyiz. bekleyelim, görelim. ben sadece bu transferlerden o kadar da etkilenmedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın