• 1321
    --- alıntı ---

    şimdi sen beşiktaşlı, zengin ve rus bir milyardersin. takımı ihya etmek istiyorsun. ama uefa ensende. öyle para vereyim, hibe yapayım diyemiyosun. napıyosun o vakit? açıyosun add maneger şeysinden shangai şenşui'yi,

    hakikaten kimsin sen, nası bi adamsın olm? türkiye'de bi işi doğrultamayan bir camianın rus aşığı oldun da işin içine çin gibi bir ülkeyi katıp global kara para aklamalara alet ettin.

    o kadar servet yapmışsın da uefa'nın denetiminde de değil diye at mı koşturacağını sanıyorsun çin, rusya ve asya'dan akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu güzel memleket üçgeninde para dolaştırarak? para dediğinin döndürdüğü bu kocaman gezegende başka finansal denetleme kurum/kuruluşları yok mu bu işleri takip eden? bi tek uefa mı yoluna taş koyan?

    size 5 milyon eu'ya demba ba satıyoruz. ama üzerine 8 milyon eu da ben koyuyorum ve adamı 13'e alıyosunuz. onlar da tamam diyorlar. bu kadar basit.

    hakikaten bu kadar basit mi lan? 5+8=13 etti. 8'i ben koydum. koydum olm, bitti gitti mi diyorsun sadece? hakikaten bu kadar basit mi? boşuna koymuşlar komisyon oranlarını, vergileri, transfer masraflarını, bunlara getirilen limitleri, oranları...

    bi de sen bu koyduğun 8'i sonra nereden geri alıyorsun? madem amacın para aklama. bjk rusya'daki otelinde kamp yapıp, 8 milyon mu ödüyor karşılığında? ya da 8 milyon'a avize mi alıyor sibirya'daki fabrikandan maçka'daki plazasına?

    --- alıntı ---

    gibi diyaloglar geçiriyor insan kafasında kara para aklama işlerini açıklayan hayali arkadaşıyla. hayali bile olsa kırmak istemem arkadaşı ama; elin parasından, kirli iş mekanizmalarından dolayı. bütün bunlara rağmen işin içinde yolsuzluk olamaz mı? olur! para dediğin bokun olduğu yerde her şey olur. ama rus giiti, çinliyi tuttu, türk'e soktu gibisinden düşünmek pek bir hayali. gerçi arkadaş da hayali.
App Store'dan indirin Google Play'den alın