• 1250
    su anketlerden birine baktim da kan beynime sicradi. sabah sabah delirdim. suriyeliler icin sokakta yuruyemiyoruzcular mi dersin, yok efendim savastan kacilmaz savas cok rero mu dersin.

    sen bu topraklari harbiden tanimiyorsun arkadas ya. ac oku tani. bu topraklar antik caglardan beri zalimin zulmunden kacanlara kucak acmis kucak!

    o kapadokya'daki magralar savastan kacan hangi korkaklari(!) misafir etmis sayayim istersen? yunan'dan kacan hititli ile baslayalim mi? evet ulan evet hititli! o tarih kitaplarinda "aslinda turkler yeaea" diye ovunulen hititli ilk yunan kolonileriyle beraber savastan kaciyor. kacmasin da ne yapsin? adam bizimkiler gibi ergen degil ki. karisi var cocugu var, bakmakla yukumlu oldugu, olerek kurtulacagi degil, yasayarak surunecegi bir hayati secmek zorunda. biz kimiz ki kicimizin rahati icinde gidin savasin diyoruz? daha sayayim mi? o yunan vardi ya hititliyi kovalamisti kapadokya'nin magarasina, zaman geliyor kendisi saklaniyor persliden kacarken. o persli zaman geliyor iskender'den roma'li dan saklaniyor. yeri geliyor hiristiyan romali'dan, musluman'dan saklaniyor.

    ecdadinizdan ornek alin bari o "savastan kacmayan atalarimiz cok reroydu" diye ovundugunuz ecdadinizdan. kimse 1500'de ispanya'dan anadolu'ya kacan musluman'a ve yahudi'ye "gidin savasin topraginiza sahip cikin" demedi. yugoslavya'dan kacan bosnak'a, bulgaristan'dan kacan turk'e, savastan kacan azeri'ye, arap'a, alman'dan kacan yahudi'ye, irak'tan kacan kurt'e, turkmen'e cemkirmedi. cemkirmez de.

    "orta asya'da kitlik vardi :(" e orta asya'da kalan kabileler pic miydi? nasil hayatta kaldilar? gazne'den, selcuklu'dan, karahanli'dan bunlarin cokuslerinden haber olmayan adam saniyor ki at uzerinde savasa savasa anadolu'ya girildi. ulan vatanin kalmadi orta asya'da savastan. e tabii, yerlesik duzendeki tek bariscil turk devleti uygur, uygar oldugu icin "turk olma ozelligini kaybetmistir :(" denilerek itin bir tarafina sokulursa adamlarin okudu tarih kitabinda, tabii ortalik kucuk hitlerlerden gecilmez.

    beni siz delirttiniz sarkisi geldi aklima. hah tam onu yasiyorum lan. ne guzel demis cem karaca "dostlarim hep napolyon, hepsi sezar bol miktarda hitler de cikar".

    hepsini gectim ulan bu toprak yuzyillardir koynunu acmisken, sen nasil bir kibirle "gidin savasin, sokaklarda yuruyemiyoruz" diye avrupali'nin yuzyillardir azinliklar icin konustugu agizla konusabiliyorsun? ustelik de adamin vatanindan olmasinda senin avarelinin parmagi, yani oy ver verme senin de sorumlulugun varken? baskasi adina utanmanin tadina varamadin mi su dis politikada?

    bak birader savas dedigin boku allah vatanimizdan, milletimizden uzak tutsun, allah basimiza "surdakilerin de savasma sabrini azmini bir gorelim fazla konusuyorlar" diye musallat etmesin, (ha agzindan yaziyorum diye gunah da saymasin bu arada rica edicem) hele ki bugun bu savas boku senin pembe kicini rahat rahat yayarak oynadigin bilgisayar oyununa benzemez. 5 tane kici kirik teroristin, 3 tane serefsiz politikacinin, uyusturucu ve silah ticaretinden para kazanacaklar diye 30 senedir annelerin yureklerine dusurdugu ates belli ki sadece dustugu yeri yakiyor. oglunu askere politikaci yollamiyor olen hep halk oluyor. halklar oluyor. geriye kalan kan davasi yuzunden diktatorden kurtulamiyor millet. hayir yani igne de batmis bu arada. 50 senedir soguk savasti, devlet doguya yatirim yapmiyordu, terordu derken kendi ulkenin icinde bile gocun kralini yasamissin bu arada.

    bundan yuz sene once suriye senin komsun degildi. suriyeli senin vatandasindi orasi senin de vatanindi. o suriyeliyle beraber savaslarda cephelerde dovustun.

    bugun gocmen suriyeli'nin icinde haydut katil yok mu? var. adam gelip iste calisiyor, isverenini oldurup arabasini caliyor. peki bu onbinlerce magdur insana bu sekilde hitap etmeye yeterli bir sebep mi? lutfen bu konuda sag duyulu olalim. nefret soylemini kimseye yakistiramiyorum. bu sekilde dusunen arkadaslara allah'tan empati diliyorum. allah bizi ayni sekilde sinamasin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın