• 13
    piyasası az olan oyuncular aldığımız için olduğunu düşündüğüm hadise. örneğin huntelaar'ı, van persie'yi ya da soldado'yu alsak 1-2 sene sonra kaça okutabiliriz. kimse almaz. bir ihtimal katar'dan ya da demba ba'da olduğu gibi çin'den hallenirlerse olabilir. çünkü bizim gibi lig kalitesi ve biraz da mali durumu böyle transferler yapmaya elverişli başka ülke pek yok. çek cumhuriyeti, polonya, hırvatistan, ukrayna ve bunun gibi ülkeler bizim verdiğimiz paraları veremezler.

    onun dışında satabileceğimiz kalitede oyuncular ya çok önemli ya da bizim elden çıkarmaya çalıştığımız oyuncular. misal pandev, dzemaili öyle. pandev hala ufak tefek piyasası olduğu için para kazandırarak gidebilirdi ama o da 2-3 milyon eurodan fazla olmazdı. zaten bedelsiz gitti sanıyorum. ayrıca daha elimizdeki çöpleri postalayamıyoruz, para kazanması kalsın.

    hatırladığım son iyi para kazandığımız transferler keita* ve meira**. onlar da çok büyük paralar kazandırmadılarsa da* galatasaray tarihinde kulübe hatrı sayılır paralar kazandırmış oyunculardı.

    bu arada sneijder, muslera istisna* gerçi ama onlar satılmasın zaten. hayatta her şey para değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın