• 494
    geçtiğimiz sezon bize angarya olmaktan çok faydası olan organizasyon. malum haddinden fazla geniş olan kadromuzdaki diğer oyuncuların, sezon ortasında takımın başına gelen hamza hocaya kendini göstermesi için bir fırsattı.

    geçtiğimiz senelerde bu turnuva ile ilgili oluşan algı gereksiz olduğuydu. takımlardaki yedek oyuncular kupa maçlarında ne kadar iyi oynarsa oynasın lig maçlarında ilk on bir çıkmasının yine zor olduğu düşünülüyordu. bence bu ligimizdeki beceriksiz teknik adamları korumak için söylenen bir yalan. sen oyuncunu kupa maçında iyi performans gösterdiğinde kadroya girebileceği konusunda cesaretlendirirsen o da daha bir konsantre oynamaya çalışır. yoksa oyuncu ne yaparsa yapsın kadroya giremeyeceğini düşünürse işte o zaman bu maçlar angarya olur. biz bunun örneğini yasin'le yaşadık. kadroda düşünülmeyen bir isimken kupa maçları sonrası yavaş yavaş performansını artırmaya başladı. sonrası da zaten herkesin malumu. aynısını bruma da yaşadı. ligdeki maçlarda performans olarak ne verdiği tartışılır ama en azından prandelli döneminde kadroda hiçbir şekilde düşünülmeyen bruma'dan, ilk on bir için bir opsiyon olan bruma'ya evrildi.

    bu maçların bir diğer yararı ise sezon içerisinde antreman eksiği belli olan takımın maç kondisyonu kazanmasına yardımcı olmasıydı. haftada 3 maç takımı yorar klişesi her zaman doğru değil bana göre. tabi üst üste 7-8 maç olursa tabi ki yorar oyuncuları ama özellikle yabancı oyuncular avrupa'da yoğun maç trafiğine alışık olduğu için haftada sadece 1 maça çıkmak onların performansında düşüşlere neden olabilir. mesela hamza hocayı, sneijder'i kupa maçlarında oynattığı için eleştirdiğimizde kendisinin de oynamak istediğini söylemişti.

    sözün özü türkiye kupası gereksiz bir turnuva değildir. kullanmasını bilen kulüpler için bir fırsattır. burada eleştirebileceğimiz konular sadece formatı ve ekonomik getirisi. biz şampiyon olmamıza rağmen aldığımız para oyuncuların maç başı ücretini karşılamadı. federasyon daha güçlü sponsorlar bulabilse turnuva daha zevkli hale gelebilir. ayrıca bu kupayı biz değil fenerbahçe 16 kez kazanmış olsaydı tüm medyanın gözünde müthiş önemli bir turnuva olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın