• 408
    ligde her türlü tutunacak takım, bu takım zaten yıllardır o veya bu şekilde süper ligdeydi fakat ne ileri ne de geri gittiler. sonra ne oldu, bir sene işler ters gitti ve küme düştüler. şimdi yine ne uzayıp ne kısaldıkları yerdeler, fakat anladığım kadarıyla artık bir fark var. isimlerini artık dünya biliyor. ronaldinho yakın zamanda dünyanın en iyi futbolcusuydu. "dünyanın" ve "en iyi" kavramlarına dikkat çekmek istiyorum. aynı zamanda eto'o da bun dan üç sene öncesine kadar en üst seviyelerde forma giyen bir futbolcuydu. al ahli'nin adını neden biliyoruz ya da anji? antalyaspor'un ismini evrensel bir çıtaya çıkarmak için veteran transferinden başka şansı yoktu. düzgün bir altyapı, düzenli bir plan, yerel ligde gelen küçük başarılar ardından avrupa'da küçük başarılar falan filan diyebilirsiniz fakat gözden kaçmaması gereken nokta son yıllara altyapısıyla damga vuran bursaspor'un bile avrupa'da hiçleri oynamasıdır. bu şartlar altında antalya'nın ismini duyurması için şüphesiz tek yöntem buydu, oldu.

    "isimlerini dünyaya duyursalar ne olacak, yerel ligden burunlarını çıkaramayacaklar ki" diyenler olabilir ama bu bir başlangıçtır. öncelikle dünyada birçok vasat futbolcunun ligimizin başaltı takımlara inanılmaz katkı sağladığını unutmayın. bu adamların bir çoğu ronaldinho ve eto'o ile oynamak fikrine bile tav olacaklardır. ayrıca antalya türkiye'nin en renkli ve düzgün şehirlerinden biri. bu durumun önemini kavrayabilmek için yabancıların kağıt üzerinde trabzonspor ve şehir olarak trabzon'a bakış açısını inceleyebiliriz. adamların imzaya getirdiği futbolcuların yarısı kaçıyor.

    eğer bu durum iyi kullanılabilirse antalyaspor çok iyi bir ivme yakalar. ronaldinho ve eto'onun ardından çok daha verimli futbolcuları daha az ikna gücüyle takımlarına katabilirler. ama ikinci günden antrenmana gelmediler diye bu ikiliyi kovarlarsa bile bile lades demiş olurlar. umarım her şey yolunda gider ve antalyaspor ismini ligimizde daha yüksek sesle yıllarca işitebiliriz.

    özetedit: yukarıdaki entry'de avrupa başarısının dünyaya ismini duyurmakla bağlantısı ve bunu bursaspor'un bile başaramaması üzerinde durdum. bu yüzden antalya'nın ismini duyurmak için tek şansı bu futbolculardır dedim. bu isim duyurma durumunun avrupa başarısı sağlamasının aksine daha büyük ve başarılı bir futbolcu kataloğu oluşturmasıyla yerel ligde başarı sağlayacağını savundum. ayrıca unutlmamalıdır ki galatasaray için uefa kupasını almak dışında kalan yarı finalde elenmek bile bir başarısızlıkken antalyaspor ve türkiye için onların uefa gruplarına kalması çok büyük bir zaferdir. keza bu duruma geçen dönemin başında karabükspor için bir olmuş türk futbolseverler çok güzel bir örnektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın