resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7016
    şahsen hiç kimseyi hain de ilan etmem kahraman da. benim olaya bakış açım ilkeseldir. türk futbolunun en büyük sorunu, sırf parası olduğu için futbolu, futbol tarihini ve futbol felsefesini bilmeyenlerin başkan yapılma alışkanlığıdır. bu açıdan; yıldırım da, aysal da, orman da özbek de cavcav da aynı kategoridedir.

    almanya'de beckenbauer'lerin, hönes'lerin yüzbinlerce üye tarafından başkan seçilmesi ya da ingilteredeki gibi kulüplerin tamamen şirketleşmesi gerektiğini düşünüyorum. aksi halde futbolumuz bir adım bile ilerlemeyecek.

    3. sınıf bir futbol ülkesi olarak kalmaya mahkum olacağız. bu açıdan kulüpler yasası derhal çıkarılmalı ve belgelendirilmiş giderin gelirden fazla olması halinde farktan başkan ve yönetimin şahsen sorumlu olduğu kuralının getirilmesi gerekir. böylece istismarlar önlenir, futbolu bilenler iş başına gelir. ayrıca tüzüğün şartlarını yerine getiren ve makul bir ücret ödeyen herkesin kulübe üye olabilmesi gerekir. yıllık aidatlar da bin liraya yakın olmalı ki paralı başkan adayları toplu aidat yatırarak seçimi manipüle edemesin.

    yoksa bugün x yarın y şahsı gelir, kısır döngü aynen devam eder. biz de futbol zevkimiz bozulmasın diye smartlara, digi'ler para öder ve premier ligi, la liga'yı izleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın