• 70
    http://i.hizliresim.com/RYZyzo.jpg

    bu sözlükte ne gibi bir etki gücüm ve söz hakkım var bilmiyorum, sanki ne yazarsam yazayım da fayda etmeyecek, hatta belki okunmayacak ama kaç gündür ortalıkta dönen atmosfere ilişkin tek bir yerde konuşmak istiyorum ve uygun yerin burası olduğunu düşündüm.

    delinin biri çıkıyor haklı bir eleştiri içeren yazısında "vizyonsuz hamzanın amına koyayım", "sözleşmede emeği geçen herkesin yedi ceddini sikeyim" gibi sözler ediyor ve sözlükte seksen küsur yazar buna alkış tutuyor, hatta cezası hafifletilsin bile deniyor. hepinize yazıklar olsun arkadaşlar, defalarca yazıklar olsun hem de. yemin ediyorum galatasaray sözlük'ten bu kadar tiksindiğimi, hatta nefret ettiğimi hatırlamıyorum.

    yahu burada doğru düzgün eleştiri yapıldı da bir şey mi denildi? şu sözlükte eleştiri içeren yazılarda bir tane çok temel kural, bir tane de sözlük formatını muhafaza etmek açısından bir iki beklenti var. ilki kişi ve kurumlara tamamen hukuki meselelerden ötürü küfür ya da hakaret etmemek, ikincisi de tartışmalarda görüş belirtirken farklı fikirlerdeki kişilerin şahsiyetlerini değil sadece fikirlerini hedef almak (bunun şu an konumuzla ilgisi yok). sabri sarıoğlu ile sözleşme yenilenmiş, pekala buyurun oturalım tartışalım, hatta gerekirse tepkimizi ortaya koyalım ki şimdilik bir tane sanal kampanya, bir tane de protesto organizasyonu fikri ortaya çıktı ki caki101 kardeşim özel mesaj yoluyla benim bile fikrimi sorup desteğimi istedi.

    şu mecrada küfür edilmesin diyorsak özel hayatımızda çok beyefendi insanlar olduğumuzdan değil, ilk olarak hukuki açıdan çok ciddi sorun çıkabilir, ikincisi de galatasaraylıcılık oynuyoruz işte becerebildiğimiz kadar. hani mahallenin delisi olur ya bazen babaları gelir, mahalleli de eğlence olsun diye gaz verir, şu yapılanın ondan farkı yok. büyük kısmımız zaten o küfürlerin en ağırını günlük hayatımızda kullanıyoruz, ki bundan normal bir şey olamaz ama sözlük bunun yeri değil. burada birtakım hukuki yükümlülükler altında olduğumuz gibi hem birbirimize, hem de burayı ziyaret edecek diğer takım taraftarlarına karşı seviyeli ve düzgün bir profil ortaya koymamız lazım. tek çabamız bundandır.

    "içimden geçenleri dile getirmiş"

    tamam arkadaş, çok güzel. bundan sonra hamza hocanın ölmüş babasına, dursun aydın özbek'in çoluğuna çocuğuna falan alenen küfredelim, hatta tribünlerde hep birlikte "hepiniz o.ç'sunuz" tezahüratı yapalım, yetmezse sabri'yi arabasının içinde dövelim, polis arabalarını ters çevirip yakalım falan, o zaman serbest olsun her şey. hayır madem çok güzel bir şeymiş ya, az küfür çok küfür diye bir şey mi var, kime göre neye göre? hem belki haklı sebeplerim vardır? hem zaten özel hayatımızda da kullanmıyor muyuz? sanki biz çok meraklıyız burada modculuk oynamaya, sözüm onu kural dikte etmeye... hagi ve gs tarafından galatasaray ve galatasaraylı için eli yüzü düzgün bir ortam kurulmuş, insanlar gelsin görüş belirtsin, başkalarına bir şeyler katsın, tanışıp kaynaşsın diye, elimizden geldiğince onun seviyesini korumaya, insanlara da örnek olmaya çalışıyoruz şu söylenenlere, şakşakçılığını yaptığınız şeye bak. pes doğrusu. gün gelir adalet hepinize lazım olur arkadaşlar, biri gelip de size küfrederse biz de "içimden geçenleri yazmış kardeş, hem haklı sebepleri de varmış, yapacak bir şey yok" mu denilecek? arkadaşlar, size ciddi soruyorum, burada tam olarak ne yaptığımızdan ya da ne yapmaya çalıştığımızdan gerçekten haberiniz var mı yoksa burayı öyle istediğinizi yazıp sonra dönüp bile bakmayacağınız bir mesaj panosu, bir forum, bir iç boşaltma çöplüğü olarak mı görüyorsunuz?

    al buyur işe yazarımız twitter hesabında sabri'ye uzun haliyle "o.ç" yazmış, daha bir sürü de küfür var. tamam yani o bizim özel hayatımız zaten, ben de çeşitli şeylere söylerim bol bol ama kime ne? orası başka, burası başka. burada fikri hür vicdanı hür irfanı hür galatasaraylılar olarak elbette her şeyi söyleyeceğiz, gerekirse harekete de geçeceğiz ama buranın da bir adabı, düzeyi olmalı. şu yaptığınız ile buranın kurulma amacının da, felsefesinin de içine ediyor, üç günlük bir yazarın sinir falan bir yana, oturup da ciddi ciddi yazdığı, buradaki şartlarda hiçbir savunulacak yanı olmayan küfürlerini destekliyorsunuz ya, gerçekten yazıklar olsun, hepinizi esefle kınıyorum. nasıl olsa özel hayatımızda da böyleyiz diye mesela uç bir örnek veriyorum, galatasaray divan kurulunda yöneticiler birbirlerine kulüple ilgili durumlara ilişkin sikmeli sokmalı konuşsalar, ayaklarını uzatıp zart zurt osursalar olur mu? burada en başta galatasaray taraftarıyız arkadaşlar, ortak bağımız ve de tek kimliğimiz budur. şartlar ne olursa olsun buna uygun davranmamız lazım. davranmazsak buranın çivisi çıkar. zaten ülkede son birkaç yıldır gündemden ötürü haklı da olarak böyle bir galeyana gelme eğilimi, ortalığı ateşe verme isteği var, eğer iftihar ettiğimiz şurada da edebimizi adabımızı korumayacak, sağduyulu davranmayacak isek nerede yapacağız? he tamam herkes özgürlükçü, herkes böyle adeta bir hasan tahsin (pes doğrusu), biz de buranın eli sopalı zalim faşistleriyiz, sağ olun, var olun. ben neyin ne olduğunu biliyorum arkadaşlar, twitter ve facebook gibi sosyal medya oluşumları zaten bunun gibi tepki ve küfürlerle dolu. oralarda yüzüne bakmaz, hatta görünce genelde seviyesiz ilan edilir burun kıvrılır ama adam gelir buraya yazar hemen "oooooo". niye? tabuyu yıktı, modlara kılıç çekti, göte göt dedi. e iyiymiş o zaman twitter falan hep göte göt diyen civanmertlerle dolu, biz burada polyanna sözlüğüz de asıl ortamın kralı twitter'da, he? yıkın abi tabuları, hatta günü gelsin bizi de alaşağı edin halk meclisi kurun, küfür de serbest olsun kuralları kaldıralım hep beraber. hem yasaklar çiğnenmek içindir!

    bir not da kişisel fikrime, yapılan tüm eleştirilere gönülden destek veriyorum. tüm yanlışların da farkındayım. sadece kağıt üzerinde çok vizyonlu davrandığımız zamanlarda elde ettiğimiz başarısızlıklar gerçeği aklımın bir köşesinde ve bir şeyler netleşmeden bu kadar fazla yüklenilmesinin erken ve olması gerekenden ağır olduğunu düşünüyorum. belki tutar yani başarılı oluruz, bilemeyiz. sonuçta henüz 2010-2011 sezonundaki gibi de bir durum yok ortada. aklım devreye girdiğim an "bakalım bir süre de buna şans verelim" diye geçiyor içimden, zira takımın havası da seviyesi de o günlere göre çok başka yerlerde. hiç eleştirmeyelim mi peki? sonuna kadar, ama böyle küfretmekle ana avrat dümdüz gitmekle olmaz.

    yani düşüncelerimi düzgünce ifade edip edemediğimden bile emin değilim. nasıl olsa bu kardeşimizin küfürleri daha çok beğeni alacak. hepinize tekrar tekrar aferin arkadaşlar.

    selametle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın