• 23565
    --- star spor hamza hamzaoğlu ropörtajı ---
    ezeli rakiplerin durumunu değerlendiren hamza hoca şöyle konuştu: “şenol güneş büyük bir hoca, kendisini kanıtlamış. milli takım ve kulüplerde yaptıkları ortada. beşiktaş’a bir hava getirecekir. pereira kapalı kutu. fenerbahçe’nin sezon içinde kan değişikliğine ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştı. yönetim de bunu gerçekleştirdi. o da kendi açısından iddialıdır. ancak ben onlara göre avantajlıyım, takımı iyi tanıyorum. çifte kupa kazanmış bir takımın hocasıyım. ”

    altın kural: şımarmayacağız

    “rakip hocalar takımlarını tanımak için uğraşırken, benim böyle bir derdim yok. hangi futbolcumun ne yapacağını ne yapamayacağını iyi biliyorum. 3-4 takviyeyle kadromuzu donatacağız. sadece ilk 11 için değil, yedek kulübesi için de oyuncu alacağız. birinci altın kuralımız şımarmak yok, ayaklarımız yere basacak.?hiç kupa kazanmamış gibi sezona başlayacağız. bizi kimse alt edemez dersek hata yaparız. sezonun ilk idmanında bunu anlatacağım.”

    keşke barça’ya gitseler

    hamzaoğlu, “futbolculuk dönemimde tek eksiğim avrupa’ya gidememekti. şimdi selçuk olsun burak olsun, keşke real’den barça’dan teklif gelse de gitseler ve orada da marka olsalar” dedi.

    türk futbolcusunun avrupa’daki büyük kulüplerde de başarılı olabileceğini belirten hamza hamzaoğlu, “arda turan buna güzel bir örnek.?benim futbolculuğum dönemimde en büyük eksikliğim avrupa’da bir kulüpte oynayamamaktı. selçuk inan olsun,?burak yılmaz olsun real madrid gibi, barcelona gibi kulüplerde futbol oynamalılar” dedi.

    hamza hoca “keşke teklif gelse de oralara gitseler. türk futbolunu orada temsil edip, orada da marka olsalar. böyle bir teklif alsalar gurur duyarız ve onları omuzlarımıza alıp göndeririz. böyle bir durumda tek farkımız olur, o da galatasaray’ın bu transferlerden para kazanması” şeklinde konuştu.

    melo için, “kendisi bana gelip gideceğim demedi. gelir ve gitmek istediğini beyan ederse, duruma bakarız. illa da kal diye bir ısrarımız olmaz. giderken kulübe para kazandırması ve yerini dolduracak bir isim bulmamız önemli” dedi. hamzaoğlu, bruma için de şunları söyledi: “tercih yanlışları var. pas atması gereken yerde dripling yapıyor, şut çekmesi gereken yerde pas veriyor. çok çalışmalı.”

    cim-bom’un hocası, başarıya nasıl ulaşıldığını anlatırken, kesinlikle ‘enkaz devraldım’ edebiyatı yapmayacağını söyledi. hamzaoğlu, “geldiğimde takımın en büyük eksikliği aile ortamından uzaklaşmış olmasıydı. ilk olarak futbola küsenleri canlandırdım, takıma kazandırıp, bu ekibin önemli bir parçası olduklarını hissettirdim. saray yıkılmamıştı, sadece duvarda çatlaklar vardı, ben onları sıvadım. kolej takımı havasını yakaladık ve başarı kendiliğinden geldi. ali dürüst, abdurrahim albayrak ve başkan duygun yarsuvat’ın da emeklerini göz ardı edemeyiz” diye konuştu.

    hamzaoğlu, hollandalı futbolcu wesley sneijder’ın kendisini mourinho’ya benzetmesi konusundaki görüşlerini açıklarken, “belki mourinho kadar başarılı olacağımı düşünüyor olabilir. ama ben ne bir chelsea’deki mourinho’yum, ne bayern’deki guardiola’yım, ne de barcelona’daki luis enrique’yim. kendi bildiğim doğrularımla, içimden geldiği gibi davranıyorum ve o şekilde çalışıyorum. kendime ait bir tarzım var. zaten bu tarzım da sahaya yansıdı ve iki kupa kazandık.şunu söylemeliyim, birçok hocadan çok şey aldım ama asla onlar gibi olmaya çalışmadım” dedi.

    florya’ya sadece idmanlar için gitmediğini belirten hamzaoğlu, “benim bir günde en az 10 saatim metin oktay tesisleri’nde geçiyor. ekibimle birlikte sabah gidip, akşam çıkıyorum. maçlardan sonra eve gitmeyip, maçın kasetini izliyor, nerede hata yaptık, neyi doğru yaptık, bunları tespite çalışıyorum. yani dersimi çalışıyorum” açıklamasnda bulundu.

    aslan’ın patronu hamza hamzaoğlu, şampiyonlar ligi’nde bir anda şampiyonluğa ulaşmanın kolay olmayacağının altını çizerek, “hedefe ulaşmak için aşama aşama ilerlememiz lazım. şu anda ilk hedefimiz gruptan çıkarak son 16 turuna kalmak. sonra da her sezon şampiyonlar ligi’nde bir önceki başarının üstüne çıkmayı hedefleyeceğiz. iki ya da üç yıl sonunda o hedefe ulaşmayı planlıyoruz. birden değil, yavaş yavaş ilerlersek hedeflerimize daha kolay ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.

    “abdurrahim albayrak çok değerli bir yönetici. şampiyonluğa da çok büyük katkısı oldu. ama o şimdi ayrıldı diye ağlayacak da değiliz. yönetim öyle bir karar aldı. cüneyt tanman, takıma çok iyi ağabeylik yapacak bir isim. zaten galatasaray’da görev yapanlar değişir, ama aslolan galatasaray’dır...”

    “14 yabancı hakkı güzel ama nasıl değerlendirdiğinize bağlı. yine umarsızca para harcayıp, oynatamayacağınız oyuncular alır ve garanti para verirseniz bu sonunuz da olabilir. ihtiyacınız kadar yabancı alıp ve doğru oyuncuları transfer ederseniz, bu elinizi güçlendirir. biz de hakkımızı tamamen kullanmayabiliriz.”

    “fatih terim çok büyük bir teknik adam. felsefesi olan, duruşu, tarzı belli bir isim. galatasaray’da sembol olmuş. bizim hedefimiz elbette böyle bir ismi geçebilmek olacak. ama şimdiden ben onu geçerim gibi bir ifade kullanmak yanlış olur. çünkü onu geçmek çok zor, biz izinden yürüyeceğiz...”

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın