• 839
    la piel que habito
    http://www.imdb.com/title/tt1189073/

    psikopat derecede manyak bir kurgusu olan ispanyol filmi. anlatılmaz yaşanır tarzı bir film. duygusal psikolojik bol gizemli bir gerilim. türünün en en iyilerinden. şiddetle tavsiye ediyorum.

    konusundan kurgusundan bahsetmeyeceğim. çünkü mümkün değil ve nereden başlasam nereden tutsam spoiler olacak. türünün tek örneği diyebilirim hatta.

    defalarca tavsiye ediyorum.

    yine de izlemeyecek olup da merak edenler olabilir. filmin sürprizlerini, sonunu falan her şeyinin özetini tamamen spoilerlı olarak yazıyorum. yani filmde sonradan hasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss diyerek öğreneceğiniz şeyler, sürprizler... izleyecek olanlar okumasın. hatta sakın okumasın filmin bir anlamı kalmaz. izleyeceklerin de gözü kaymasın diye iyice aşağıya kaktırayım. :(
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    --- izleyecekler okumasın, full spoiler ---

    başarılı bir plastik cerrah olan dr. robert ledgard bir trafik kazasında vücudu tamamen yanan eşine yeni bir deri yaratmak için 12 yıl boyunca uğraşır ve nihayet bunu başarır. ancak eşi aynada yanan vücudunu görünce intihar eder. küçük kızı norma bu intiharı görerek psikolojik bir travma yaşar ve insanlardan uzak durmayı tercih eden, içine kapanık bir çocuk haline gelir. dr. ledgard, kızını daha sosyal hale getirmek için çabalar, ancak bu daha kötü şekilde sonuçlanır, kızı kötü şekilde bir tecavüze uğrar.

    zaten psikolojik sorunları olan dr. ledgard kızına tecavüz eden ve ölümüne yol açan vicente'i izleyip, yakalar ve cinsiyet değiştirme ameliyatı için denek olarak kullanmaya başlar. 6 yıl süren çok sayıda ameliyat sonrasında vicente, drç ledgard'ın ölen karısı vera'nın bir kopyasına dönüşür.

    --- full spoiler ---

    böyle de psikopat bir film. saykosoşa :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın