• 121
    (bkz: #1733918)

    şundan kurtulmak lazım işte. 'şu' zamiri, istatistikçi zihniyeti temsil etmektedir. 'şampiyonlar liginde 19 gol yiyen takım', eee? bu değil ki yani bir şeyin göstergesi. aynı zihniyet burak yılmaz için 3 senede 100 küsür gol attı vs. de diyor. ne yapacağız yani, burak yılmaz üst düzey bir forvet mi? yani galatasaray'ın kadrosu 19 değil de 15 yese enkaz olmayacak mı? veyahut 13?

    bu yol açılırsa sorulması gereken 2 soru daha ortaya çıkıyor: takımın enkaz olduğunu belirlemek için yenilecek gol sayısının ölçütü nedir ve bu ölçütü kim belirler?

    bu enkaz mevzusu da biraz temsili oldu anlaşılacağı gibi. bir örnek daha vereyim: burak yılmaz'ın şampiyonlar liginde 8 gol attığı sezon. burak yılmaz avrupa golcüsü mü oldu yani? veyahut kaç atsa olmazdı, olurdu diyenlere göre? 5 mi? 5 atsa orta düzey, 8 atsa üst düzey, 2 atsa kötü topçu mu?

    galatasaray kadrosu enkazdır/değildir muhabbetine girmiyorum hiç. sadece istatistikçi zihniyete olan bakış açımı yazmak istedim. lan bu arada bu istatistikçi zihniyet kavramını da yazarken uydurdum ama iyi oldu ha, kullanılır.

    tekrarla, galatasaray enkaz mı değil mi muhabbetine hiç girmeyeceğim, belki başka zaman.

    son bir not: bu entry'nin, referans gösterdiğim entry yazarının sahibiyle doğrudan bir alakası yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın