• 594
    kendisi çok sempatik bir oyuncu değildir. ya nefret edersin ya çok seversin öyle bir tip. geçtiğimiz senelerde ben de bu adamı sevmeyenlerdendim. yalnız bu adam 2014-2015 nba final serisinde bir tarih yazıyor ve biz buna tanıklık ediyoruz.

    yanında oynayan basketbolculardan love, ırving, varejao, jr smith hariç galatasaray'a transfer etmeye kalksan abartısız söylüyorum burun kıvıran taraftarlar olur. öyle bir takımla şampiyonluğa koşuyor ve an itibariyle seride 2-1 öndeler. bahsettiğim bu 4 oyuncunun, jr smith hariç 3'ü sakat ve final serisinde oynamıyorlar. evet, belki rakip golden state warriors tecrübesiz bir takım, bunu asla göz ardı edemeyiz ancak normal sezonu ve playoffları sürklase ederek finale gelen bir takım ve bunu da asla inkar edemeyiz. cleveland'ın 6-7 kişilik rotasyonuna karşı 10-11 kişilik rotasyonlarla oynuyorlar ve seriye ev sahibi avantajıyla başladılar. başta da söylediğim gibi şu final serisine kadar lebron'u sevmiyordum hatta konferans çeyrek final, yarı final ve finalde hep cleveland'ın rakiplerini destekledim. serinin 3. maçında artık anladım ki ben cleveland'ın şampiyon olmasını istiyorum ve bunu lebron için istiyorum. bu adam bu sene yüzüğü herkesten çok hak ediyor.

    istatistiklerini bahsetmeme gerek yok, onu zaten bilen biliyor ama bu adam rakamların dışında bu seride çok farklı bir havayla oynuyor. belki kendini cleveland taraftarına affettirmek istiyor belki cleveland'a bir şampiyonluk hediye etmek istiyor bilemem ama bu adam bu seride çok başka oynuyor. adeta her maç "ben tek siz hepiniz" havasında geçiyor. tüm zamanların en iyi basketbolcusu tartışmasız michael jordan'dır. bir defa adam winner, 6 finalde 6 şampiyonluk kazandı ancak o dönem yanında; scottie pippen, dennis rodman gibi adamlar vardı ve koç phil jackson'dı. şimdi ise lebron'un yanındakilere bakıyoruz tamamen oyunun mücadele yönünü üstlenen oyuncular ve çaylak bir koç. belki abartıyorum sonuçta michael jordan dönemini şimdi olduğu gibi izleyemedik onun da etkisi olabilir ama bu adam, eğer bu sene yüzüğü takarsa direk michael jordan'la kıyaslanmasa bile en azından basketbolu bıraktığı zaman, adı onun yanında bir yerlerde anılacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın