resim
Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Shabab
Yaş:55
Uyruk:Portekiz
  • 23
    kendisini küçümsemek gibi bir amacım yok ama bazı bilgiler vermek istiyorum.

    - portekiz'de porto'nun alt kategorileri de dahil olmak üzere 10 sene boyunca çeşitli takımlarda antrenörlük yapmış ve 2011-2013 arasında çalıştırdığı porto'nun a takımını ligde iki kez şampiyon yapmış. ayrıca iki kez de portekiz süper kupasını kazanmış. elbette kayda değer bir başarı fakat portekiz futbolunu bu kadar iyi bilen bir ismin porto gibi at başı bir takımla şampiyonluk yaşaması bence o kadar da olağanüstü bir olay değil. kaldı ki yerel ölçekte başarılı olup da yurt dışındaki takımlarda tutunamayan bir sürü hoca örneği mevcut.

    - 2013-2014 sezonunu suudi arabistan'ın al-ahli takımında geçirmiş. takım ligde üçüncü olurken kupada final görmüş. bence dikkate alınması gereken performansı budur. zira fenerbahçe başına geçtikten sonra yaşaması muhtemel senaryo bana bu gibi geliyor.

    - 2014-2015 sezonunun devre arasında michel'in yerine olympiakos'un teknik direktörü olmuş ve o dönem zaten lider olan takımla sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıp kupayı da almış. küçük bir not, olympiakos geride kalan 4 sezonda da lig şampiyonu olurken 2 kez de kupayı kazandı. bu sezonla birlikte üst üste beşinci kez şampiyon oldular. bulabildiğim kadarıyla michel kulüp yönetimiyle ters düştüğü için gönderilmiş. yani ortada sportif bir başarısızlık değil, tam tersi hayvani bir başarı var. pereira da manyak değilse zaten işleyen sistemi bir şekilde neticeye ulaştırmış.

    amacım gerçekten kendisinin başarılarına bok atmak değil ama bu tablodan çıkan sonuca göre bence fenerbahçe ile al-ahli deneyimine benzer bir şey yaşayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın