resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 2928
    pek değerli hocamız. bence transfer döneminde yapması gereken şeyler çok basit:

    1. takımın rotasyon gücünü arttırmak. özellikle orta saha rotasyonu çok zayıf.
    2. sağ bek, sağ açık, defansif ortasaha, forvet gibi ilk 11 eksiklerini tamamlamak
    3. takımdaki fazlalıkları atmak.

    hoca çok açılmayacağını, adım adım gideceğini takımın mali durumunun pek iyi olmadığını söyledi. bu çok mantıklı. adem büyük konusunda pek fikrim yok, ama bilal kısa bence iyi bir rotasyon seçeneği olabilir. ama bunun yanında bence hamza hoca orta sahayı agresifleştirmeli. hazır melo da gitmek istiyorken kendisiyle yollar ayrılabilir ve orta sahaya dinamik, teknik bir adam alınabilir. çünkü artık melo yetmiyor ve her yıl daha bir düşüyor oyundan.

    herkes geçen yıl bizim kırmızı kart görmediğimizi, hakemlerce kollandığımızı söyledi. melo dışında buna hiç katılmıyorum. galatasaray maalesef pofuduk yastık kadar yumuşak bir takım. bu sertlik seviyesi arttırılmalı. özellikle melo'nun kesilmesi gerek. takımda temposuna en fazla ihtiyaç duyacağınız mevkinin oyuncusu tempo yapamıyor. galatasaray'ın orta sahası kevgir gibi. bu yüzden bu mevkinin yanı sıra bence sağ beke alınacak adamın da fizikli olması gerek.

    aynı şey forvet için de geçerli. diyelim ki dünyanın en iyi sağ bekini, sağ açığını aldık. sürekli sıfıra inip orta kesiyorlar. ceza sahasına sağdan girip topu penaltı noktasına çıkarıyorlar. bu toplara kim vuracak? oyun sıkıştığında duran toplardan kim gol atacak? galatasaray'a kesinlikle hava toplarına hakim, fizikli bir forvet gerekiyor.

    ben hamza hoca'ya bu konuda güveniyorum. eminim gerçekçi ve sonuca yönelik adımlar atacaktır. çünkü hocanın teknik direktörlük karakteri böyle. gerçekçi ve sonuç odaklı. bu özellikleri onu terim, denizli ve güneş'in ardından türk futbolundaki büyük teknik direktörlerden biri yapacaktır. yeter ki işine karışılmasın ve sağlıklı çalışma imkânı sağlansın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın