resim
André-Pierre Christian Gignac
Takım:Tigres UANL
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.87
Uyruk:Fransa
  • 202
    erhan telli'nin haberine göre; yıllık 2.5 m euro garanti para + 20.000 euro maç başı ücretiyle 3 yıllık sözleşme, imza parası olarak da 1.5 m euro önerdiğimiz fransız futbolcu. fakat gignac 1.5m euro imza parasını beğenmeyip 3 m euro istemiş. dolasıyla anlaşma zora girmiş.
    haber bana pek inandırıcı gelmedi fakat gignac'a bir teklif yapılırsa zaten en fazla bu kadar yapılır, yapılmalı.
    gignac 29 yaşında, marsiya'ya transfer olmadan önceki sezon iyi bir performans göstermiştir. marsilya'da ise 11-12 sezonunda ligde 21 maçta yalnızca 1 gol atmış. sonraki sezonlarda performansı giderek artarak devam etmiş ve bu sezon lige 38 maçta 21 gol 2 asistle zirve yapmıştır. marsilya'nın bu sezon avrupa kupalarında olmayışı gignac'ın performansını biraz gizlemiştir. şampiyonlar ligi ya da avrupa liginde 3 - 5 gol atsa şimdiye kadar bir takımla anlaşmış olurdu diye tahmin ediyorum.
    marsilya ligi 4. olarak bitirdi ve avrupa ligi'ne gidecek. onun açısından baktığımızda wesley sneijderli, şampiyonlar ligi'ne doğrudan katılan bir galatasaray'ın cazip gözükmesi gerekir ama yabancı futbolcuların türkiye hakkındaki fikirleri malumunuz.
    gignac hızlı ve çalımcı veya değişik bir tabirle "arena'yı her zaman coşturacak" bir futbolcu değildir. daha çok bitirici diye tabir ettiğimiz finishing'i yüksek, pozisyon alabilen, kafa toplarında etkili, seneye şubat ayında -2 derecede berbat bir zeminde oynanan durgun maçta ellerinde siyah eldiven varken dakika 74'te gayet sıradan bir kafa golü atıp 3 puanı getirebilecek, bir futbolcudur. kendisini bir çok kere izleme fırsatım oldu. beğendiğim bir futbolcudur. burak ile mukayese yapmak istemiyorum ki zaten yapsam da konu uzar. ancak; eğer kendisiyle anlaşılırsa, örneğin içeride oynanacak osmanlıspor maçında, burak ile beraber çift forvet başlarlar ise 3 ya da 4 farklı kazanacağımız bir maç izletirler.
    zaman zaman alternatif, zaman zaman ilk 11'de kullanılabilecek bir futbolcudur. mental özellikleri hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim. ama mücadeleci bir futbolcu olarak bilinir. ekonomik durumumuz ve bonservissiz olması nedeniyle, anlaşıldığı taktirde iyi bir transfer olacağını düşünüyorum. alternatifsiz santrafor mevkisini güçlendirmiş oluruz. pandev gibi kendini salacağını da düşünmüyorum.
    not: fransa milli takımı için önünde benzema, giroud, ve lacazette olduğu sürece şans bulması zor gözüküyor.
    ilave olarak buyrun bu yıl attığı bazı goller: https://www.youtube.com/watch?v=fbB6x0D988w 2.27'deki golü "vay be" dedirtmekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın