resim
André-Pierre Christian Gignac
Takım:Tigres UANL
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.87
Uyruk:Fransa
  • 200
    1985 yılında fransa'nın martigues şehrinde doğdu. çingene bir aileden geliyor. eşiyle 2010 yılında ayrılmış. 3 tane çocukları var.

    bafetimbi gomis ile çocukluk arkadaşı. kendisi gibi futbolcu olan kuzeni ise st.etienne forması giyen yohan mollo.

    bir röportajında çingene bir ailede doğmuş olmasından gurur duyduğunu söylemiş. birlikte ziyafet verip yeme-içme alışkanlıklarını ona göre şekillendirmiş. avlanmayı çok severmiş (özellikle tavşan ve geyik) ve yine sorulan bir soruda avlanarak hayatına tek başına devam edebileceğini belirtmiş.

    geçmişinde kimi sakatlıklar yaşayan gignac aslında fransızların genç yaşından beri beklediği bir golcü. 2008-09 sezonunda toulouse formasıyla toplam 26 gol atarak adından söz ettirmişti.

    2010'da marsilya'ya transfer oldu ve ilk sezonunda toplam 12 gol kaydetti. ertesi sezona iyi başlayamadı ve ardından geçirdiği 2 aylık sakatlık sebebiyle fazla forma şansı bulamadı. 2012'den bu sezon sonuna kadar ise 123 maçta 63 gol kaydetti.

    fransa milli takımının formasını ise 17 kez giydi ve 6 gol attı.

    1.87 boyundaki fransız futbolcu yaklaşık 3 sezondur istikrarlı bir şekilde ilerliyor. eğer kendi gibi oynamaya devam ederse büyük katkı sağlayabilir bizde. bonservisi olmaması büyük avantaj. dinlediğim kadarıyla ingilizcesi de çok iyi değil. mert çetin ile beraber öğrenirler inşallah.

    bir de kendisini tip olarakşahin aygüneş ile benzetirim.

    http://i.imgur.com/4OcmJpx.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın