• 5598
    erken seçim nedir, erken seçimde de bugüne benzer bir sonuç çıkarsa ne olur? bana mesaj yoluyla anlatabilir misiniz rica etsem?

    edit: yardımsever ilk yazarımızın sözleri;

    "aynı sonuç çıkması çok zor muhtemelen bu sefer chp ve mhp nin sandalyesi ak partiyi geçer ama olur da aynı sonuç çıkarsa bu sefer azınlık hükümeti kurarlar veya koalisyonu kabul ederler."

    ikinci yazarımızın sözleri;

    "erken seçim vaktinden önce yapılan seçimdir. mesela bundan sonraki genel seçimin tarihi 2019 dur. bundan önce yapılan her genel seçim, erken seçim olarak tarihe geçer. seçim 2019 un içinde yapılacak olursa bu erken seçim olarak görülmez. bundan sonra olacaklara gelince ya ak parti diğer 3 partiden biriyle anlaşıp kendi önderliğinde hükümeti kuracak ya da ak parti dışındaki 3 parti bir araya gelip 3'lü bir koalisyon hükümeti kuracak. her iki durumda da hükümet kurulamazsa son görüşmeden 45 gün sonra erken seçim gidilecek. takribi ağustos veya eylül gibi. erken seçimde halkın eğilimi tek başına iktidar olması en yüksek olan partiye olacaktır. buna en yakın parti ak parti olduğu için bugün % 40 oy alan ak parti, en az % 45-50 arası bir oy alıp tek başına iktidar olma sürecine kaldığı yerden devam edecektir. ki bu gerçekleşmesi en kuvvetli olasılık."

    kendilerine teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın