resim
Baki Tuncay Akkın
Görev:Hakem
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 6
    belki ben yanlış biliyordumdur ama 03.06.2015 bursaspor galatasaray maçında vermediği ofsayt kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

    erman toroğlu da net ofsayt filan dedi ama yanlış biliyorsam düzeltin, atılan bir pasta ofsaytta olan oyuncu, o pas savunmadan sekince bile topa gitse yine ofsayttadır, bu tamam. ancak savunma oyuncusunun topa müdahalesi anlık müdahaleyi aşıp da topu kontrolü altına almaya vardıysa ondan sonra ofsayttaki oyuncunun pozisyona müdahil olması ofsaytı gerektirmez. bence bu hakem arkadaşımız pozisyonu öyle yorumladı. top hakan' a çarpıp arkaya sekmedi. hakan topu kontrol ederken sektirdi arkaya ve hakem bu yüzden ofsayt vermedi. şahsen aynısı galatasaray' a olsa ve ofsayt verilse ben buna dayanarak eleştirirdim pozsiyonu.

    edit: pozisyonu tekrar izledim de net ofsayt. ben kuraldan eminim arkadaşlar ama pozisyonda hakan' ın topu kontrol altına alma gibi bir durumu yok, top hakan' dan sekip arkaya gidiyor ve ofsayt. eğer hakan topu kontrolü altına almaya çalışırken kaybetseydi ofsayt olmazdı.

    edit 2: bunu biraz açmam lazım sanırım. şimdi bir pas atıldı adam ofsaytta ama top ona girmeden savunma araya girdiği için hakem bayrak kaldırmadı haliyle diyelim. peki ama o ofsayttaki adamın ofsayt durumu ne kadar daha devam edecek? işte benim dediğim kural bu yüzden var. top savunmadan sekip de pas ilk atıldığı anda ofsayttaki oyuncuya giderse elbette ofsayt verilmesi gerkeir ancak, savunma topu kontrolü altına aldığında sektirirse artık o oyuncu için ofsayttan söz edilemez çünkü topun ona gelmesinin sebebi arkadaşının verdiği pas değil, savunma oyuncusunun hatasıdır. ben pozisyonu böyle yorumladım, hakan topu kontrolü altına alabilecekken kendi hatasıyla arkaya kaçırdı diye düşündüm ama hayır, hakan müdahale etmek isterken top arkaya sekiyor, hakan topu kontrolü altına alamıyor. yine de şahsi fikrim hakemin ofsayt vermeme nedeninin bakambu' yu aynı hizada görmesi değil, topun hakan' dan bakambu' ya gittiğini düşünmesi bence. özetle hakem topun bakambu' ya gelme nedenini olarak atılan pas olarak değil, hakan balta' nın topu kontrol ederken yaptığı hata olarak yorumladı bence.

    edit 3: ofsayt entrymin bu olması da ironik oldu. çaylak bir arkadaşımız mesaj attı ve dedi ki: ''hocam merhaba. bir hakem adayı olarak bu ofsayt mevzusunda sana hak verdiğimi söylemek için giriş yaptım. nisan ayı hakem seminerinde özellikle bu ofsayt konusu işlenmişti. bu pozisyonda sizin de söylediğiniz gibi top hakan baltanın kontrolüne geçtiği ve sonrasında hakanın müdahalesi artık 2. bir pozisyonun başlangıcı olduğu için pozisyon ofsayt değil. hatta yanlış bilmiyorsam geçen yıl gene böyle bir pozisyonda telles topu aslında topun atıldığı ilk anda ofsayt olan birine uzaklaştırmıştı ve hakem oyunu devam ettirmişti ve biz de golü yemiştik. maçı hatırlayamadığım için şu anda atamıyorum. çaylak olduğum için yazamıyorum da. yalnızca aynı fikirde olduğumu söylemek için yazmış bulundum :d''(conqleot)
    buradaki bazı yazarlarla konuşunca ve pozisyonu tekrar izleyince ofsayt olmadığını düşünüyorum ben de ama yavaş çekimde hakan' ın topu kontrolü atın alma niyetini olduğu kendi hatasından alamadığı gibi bir izlenim uyanıyor. yani ofsayttır, haklısınızdır ama ben bir kural uydurarak bana ofsayt değil gibi geldi demedim. bu mesajı da o yüzden koyuyorum, tartışılabilir bir pozisyon o.
App Store'dan indirin Google Play'den alın