resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 6547
    bence bazi seylere cok düz bakıyoruz. futbolcular cok para kazaniyorlar eyvallah, ama bu durum bu mesleğin ozunde var. yani sabri zaten 10 yasindan beri ilerde buyuk paralar kazanacagini biliyordu. yada bir universitede bitirdigin bolume gore kazanacagin para belli sayilir ve herkes belirli bi beklenti ile mezun olur. bir bolume gore yada birine gore cok iyi olan gelir beklentisi ornegin 5bin lira, bir baska bolume gore cok olabilir. simdi sana gore 5bin lira cok ve o adam emeginin karşılığını sence cok miktarda maas ile aliyorsa o adamin isini yaparken tum duygularindan arinmasini beklemek, ben sana herseyi yapabilirim diye dusunmek yanlış. tam kelimeye dokemedim ama, bizim hergun gozumuze batan bu cok para kazanma mevzuu onlar icin eskiden beri olan bir beklenti oldugundan bu derece gozlerinin onunde duran birsey oldugunu dusunmuyorum. cunku onlara gore normal. sana gore anormal olsa dahi.

    kaldi ki insan heryerde insandir. 1 trilyon da alsa 1000 lira da alsa, cumhurbaskani da olsa copcu de olsa, insani duygulari vardir. ben sizin paranizi oduyorum o zaman bana trip atamazsin bakisi da dogal olarak yanlış oluyor. daha dogrusu teoride dogru ama pratikte oyle olmuyor. insanlar kirilir, insanlar bazen gururu incinmis hisseder. bunun kazandığı parayla alakasi yok. daha cok kazaninca daha gurursuz olmuyorlar mesela.

    is yerinde anasina sövülen 1000 lira alan isci de alinir, anasina sövülen 2milyon kazanan topcu da. adam daha cok kazanınca daha gurursuz, daha midesiz, daha ruhsuz olmuyor.

    bence meslekleri kendi baglamlarinda degerlendirmeyi ogrenmeliyiz oncelikle. sonralikla da insanlarin da kendine gore gururu olabilecegini, bu gururun kirilabilecegi, kendini kotu hissedebileceklerini ogrenmeliyiz.

    sabrinin buraya yakismasini, yeterli olmasini tartismiyorum. dediklerim bundan bagimsiz. ama adam 20 yildir icinde bulunduğu camiada, kaptanlik makamina geldikten sonra, ordan düşürülünce ve hak ettigini dusundugu saygiyi gormedigini dusununce ve kupa toreni gibi kaptanlarin onemsendigi bir seromonide siradanlastirilinca uzulebilir, kirilabilir, gonul koyabilir. bu paradan bagimsiz, insan olmakla ilgili bisey cunku.
App Store'dan indirin Google Play'den alın