resim
Bilal Kısa
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 196
    anlayamadığım bir, iki husus var. şöyle izah edeyim; şimdi biz bu oyuncuyu devre arası örneğin, ahmet'in uzun süreli sakatlığı veya mehmet'in afrika kupası nedeniyle takımdan ayrı kalması sonucu transfer etsek her türlü anlarım. veyahut transfer sezonunun bitmesine çok az bir süre kalmış, asıl almak istediğimiz oyuncularla bir türlü anlaşma sağlayamamışız, orta sahaya da ihtiyaç var, bir şekilde takviye yapmamız gerekiyor, bu şartlar dahilinde de transfer edilirse bence sorun yok. sonuçta bu iki olasılıkta da risk almayıp hocanın bildiği, güvendiği bir oyuncuyu alması gayet makul görülebilir.

    diğer bir husus ise, genel kanı şampiyonlar ligi için orta sahamızın yetersiz olduğu. hal böyleyken alacağımız oyuncu her türlü mevcut orta saha oyuncularımızdan iyi olması gerekiyor. bu açıdan baktığımızda da bilal kısa, ne melo'yu, ne hamit'i, ne de selçuk'u kesebilir. hatta akhisar'da oynadığı mevki gereği en fazla sneijder'in yedeği olabilir. olası transferinde, maça çıktığında 32 yaşı çoktan geçmiş ve özellikle bilal kısa gibi fiziki olarak yetersiz, daha çok tekniğiyle ön plana çıkan bir oyuncu, galatasaray orta sahası için ne kadar uygundur, tartışılır.

    bu verileri üst üste koyduğumuzda, daha sezon bitmeden ve yabancı sınırının neredeyse olmadığı bir ortamda yangından mal kaçırır gibi bilal kısa'ya imza attırmak da neyin nesi pek anlamadım. ayrıca yaşı gereği uzun süreli bir kontrat yapılması da söz konusu değil. büyük takım tecrübesi olmayan bir futbolcu gelir gelmez takıma nasıl bir fayda sağlayacak bunun da cevabını bulamıyorum. sonra bakıyorum, bazı rakamlar veriliyor; işte şu kadar gol, şu kadar asist vs. diye. bir defa bu adama galatasaray'da duran top kullandırmazlar ki nasıl bu rakamlara ulaşsın. yani gelecek oyuncu bildiğin hep kullanılan tabir var ya "yedek kalsa ses çıkarmaz." bu mantaliteyle geliyor. zaten kadronun şişkinliği ve kalitesi ortada. bizim belki az ama öz transferler yapmamız gerekiyor. esasen galatasaray gibi bir takımın sırf yedek kulübesi için transfer yapması da bana saçma geliyor. sen 11'de oynayabilecek bir futbolcu alırsın, o futbolcu mevcut futbolcularla rekabete girer, hangisi kazanırsa formayı ona verirsin. bence transfer stratejimiz bu şekilde olmalıdır.

    sonuç olarak, bilal kısa türkiye ligi için iyi bir futbolcu olabilir. ancak şampiyonlar ligi'nde oynayacak bir galatasaray için bence yetersiz bir futbolcudur ve transferi yanlıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın