resim
Zlatan Ibrahimović
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.95
Uyruk:İsveç
  • 1010
    galatasaray'a gelmesinin önündeki en büyük engelin alacağı yıllık ücret olduğu konuşulmakta ki öne sürülmesi doğru bir argüman.
    ancak küçük bir matematik hesapla aslında galatasaray'ın mevcut yapısında zlatan'a ödeme yapmanın mevcut durumumuzda çok da bir değişikliğe yol açmayacağını görmek zor değil:

    elimizdeki futbolculardan bu sene ayrılacak olanların yıllık garanti ücretlerine bakacak olursak:
    - goran pandev: 2.4 milyon euro
    - blerim dzemaili: 2.4 milyon euro
    - emmanuel eboue: 2 milyon euro
    - sinan bolat: 1.3 milyon euro
    - yekta kurtuluş: 1 milyon euro
    - gökhan zan: 1.1 milyon euro
    - engin baytar: 1.1 milyon euro * *
    - aydın yılmaz: 1 milyon dolar
    - veysel sarı: 2.7 milyon tl * *
    - umut gündoğan + furkan özçal + yiğit gökoğlan: 1.5 milyon euro *
    - dany nounkeu: 1 milyon euro
    - nordin amrabat: 1 milyon euro
    - lucas ontivero: 175.000 euro

    yukarıdaki listeye bakıldığında yıllık ücretlerde kesin olarak tasarrufa dönüşecek tutar yaklaşık 16-17 milyon euro.

    yani sadece gidecek olan oyunculardan edilecek olan tasarrufla zlatan'ın şuanda psg'den almakta olduğu yıllık 12 milyon euro'luk ücret karşılanmış oluyor. üstüne de 5 milyon euro civarında bir para kalıyor.

    zlatan'ın direk psg'de aldığı paraya anlaşacağını da sanmıyorum ayrıca. menajerinin 10 milyon euro gibi bir yıllık rakamdan bahsettiği konuşuluyor.

    sözlükte zlatan'ın gelmesi hususunda ekonomik çöküntüye sebep olabileceği gerekçesiyle karşı çıkan arkadaşların "e takımın geri kalan mevkilerine nasıl transfer yapacağız?" dediklerini duyar gibiyim. haklılar.

    ancak zlatan'ın maliyetinin tamamının kulüp kasasından karşılanacağını sanmıyorum. zlatan bir marka, sponsorlukla ilgili girişimler muhakkak olacaktır. ayrıca zlatan'ın bu takım dahil olması demek, forma satışında patlama demek. galatasaray forma başına 50 tl kazanacak diye düşünsek, 200.000 zlatan formasından (u: rakamın gerçekçi olup olmadığından emin değilim, kendim de alacağımı düşünerek yazdım) * 10 milyon tl, yani yaklaşık 3 milyon euro para kazanabiliyoruz. bu rakam değişebilir tabi.

    zlatan'ın kendisi gibi oynadığı bir durumda kendisine verilen ücretin büyük bölümünü şampiyonlar ligi maçlarında gelecek galibiyetlerden bile çıkarması hiç de imkansız değil. artık maç başı 1.5 milyon euro gibi bir galibiyet primi var. ayakbastı parası ve fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi ön elemelerinde rakiplerinin çok güçlü olması sonucu yaklaşık 12 milyon euro gibi bir rakamın da hiç çaba sarfetmeksizin galatasaray'a kalacak olması da düşünülmeli.

    ayrıca kümülatif bakmak lazım olaya, zlatan'ın forma giydiği bir galatasaray'ın türk telekom arena'da boş koltuk bırakmayacağına inananlardanım. kadronuzda muslera, sneijder, zlatan'ın aynı anda olduğunu düşünmek bile insanın tüylerini ürpertiyor...

    özetle:

    zlatan'ın galatasaray forması giymesi aslında atla deve bir iş değil, süreci iyi yönetebildiğiniz takdirde müthiş bir pr çalışması yapmış, aynı zamanda avrupa'da ses getiren müthiş bir transferle tüm dikkatleri üzerinize çekmiş olacaksınız.

    "ibrahimovic galatasaray'da" manşetleri, bu transferin ezeli rakipleriniz üzerindeki psikolojik etkisi, zlatan'ın karakterindeki o arogant, rakibi bozucu müthiş ego, aynı zamanda liderlik özellikleri düşünüldüğünde rüya gibi bir transfer çalışmasıyla sezona damga vurabilirsiniz.

    yukarıdaki basit hesapta kalan 5 milyon euro'luk rakama, takımdan ayrılacağı esnada bonservis alma ihtimalimiz olan oyuncular eklendiğinde *, henüz hesap etmediğimiz ayrılıkların yaşanması durumu söz konusu olduğunda * kalan mevkilere destek için de kaynak çıkıyor gibi.

    zaten mevcut kadroya zlatan'la birlikte 2-3 kaliteli transfer, şampiyon kadromuzu ileri taşıyacak düzeye gelecektir diye düşünüyorum.

    biraz uzun oldu ama içinde zlatan'ın galatasaray'a gelme ihtimallerini barındıran bir yazı okunur be kardeşim? değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın