resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 3548
    amrabat'a hatrı sayılır bir bonservis bedeli ödenmesi nedeniyle geldiği günden bu yana önemli eleştirilerde bulunduk. ancak kiralık gittiği takımlardan aldığımız kiralama bedelleri ile zararımızı bir miktar azalttığımızı da rahatlıkla ifade edebiliriz.

    amrabat için söylenecek birkaç cümle var. bir kere adam'ın aldığı yıllık ücret gayet makul seviyelerde, ikincisi takıma ve renklere karşı gayet samimi olduğunu düşündüğüm bir sevgi besliyor, üçüncüsü yedek kalsa dahi sorun çıkaracak bir oyuncu değil. dördüncüsü güçlü bir oyuncu, öyle ikili mücadele de vs yıkılacak bir adam değil.

    şimdi asıl üzerinde durulması gereken nokta şu; bir takımın - ilgili takım ne kadar büyük olursa olsun - tüm oyuncuları aynı kalite de olamaz. bu sene kurulacak olan 28 kişilik kadro da bazı oyuncular makul süreler alacaklar. makul süre alacak oyuncularınızın da belli bir seviyenin üzerinde olması takımın gücüne belirleyen en önemli etken olacak. burada durmakta fayda var, bugün itibariyle galatasaray'ın hamle oyuncuları belli; yekta, tarık, bolat, koray, dzemaili vs

    kim ne derse desin, amrabat eksiklerine rağmen kadromuzda yedek bekleyen hamle oyuncularından çok daha iyi ve etkili bir futbolcu. ayrıca her maçı baskı kurarak oynamıyorsun, örneğin 3-2 kazandığımız gs-fb süper kupa finalini hatırlayın, bir ara baskı yediğimizde oyuna ikinci yarı giren amrabat ve gücü sayesinde topu fener yarı sahasında tutarak, 10 kişi kaldığımız zamanlarda bile rahatlamış ve hatta rakibi gol pozisyonları ile tehdit etmiştik.

    daha birçok örnek verilebilir ama amrabat, 28 kişilik kadromuzda yer vermemiz gereken önemli bir oyuncudur, yabancı kuralı nedeniyle git dendiğinde sorun çıkarmadan gitmesi bile ikinci bir şansı haketmesi için yeterlidir. beklentim takımın önemli bir hamle oyuncu olarak takımda yer bulması ve önümüzdeki sezon, en az 5-6 maçta takımına puan getirecek katkılarda bulunması. amrabat eksiklerine rağmen buradaki birçok yazar arkadaşın tahmin ettiğinden çok daha etkili bir oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın