resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 8765
    keşke gala sözlük patlamasaydı da oradaki yazılarımı kopyala yapıştır yapabilseydim. kendisinin fatih terim'in 4. tercihi olması çok doğal.

    1) fatih terim'in istediği 10 numara gerektiğinde kanat da oynayabilen, çalımcı, alan açan, pasörlükten çok pas alan bir adamdı. bitiriş noktasındaki pasları saymıyorum. sneijder al verli ve pasör bir adam. kendinsinin merkez olduğu oyunlarda pas alır ama aslen safi pasör. harika bir pasör. fatih terim takıma baktığında 2 eksik görüyordu. 1 çalım atan ve alan boşaltan adam eksikliği. 2 pas alabilecek adam eksikliği. zira ambrabat'tan istediği verimi alamıyordu ve tek burak geriye kalıyordu. bu yüzden bu özelliklere uygun 3 kişi yazdı.

    ama 4. tercih sneijder. yani tercih. fatih terim sneijder'i istemiyor diye bir şey yok. drogba burak ve sneijder'in beraber olduğu akıcı bir sistem kuramadı. (bir sistem kurdu aslında ama akıcı değildi.) bununda başlıca sebebi burak ile drogba hem vaz geçilmesi zor hem de tek başlarına tek santrafor oynayamayacak haldeydiler. burak zaten çok tartışılıyor, buna girmeyeceğim. drogba'da yaşı itibariyle tek santrafor oynayamıyordu. haliyle bu bir sıkıntı. sneijder'den selçuk'a, oradan melo'ya hatta stoperlere kadar orta hatta büyük bir sıkıntı.

    2) biri yazmış. sneijder bize gelmeden önce ne yazık ki 1 sene oynayamamış, kariyeri düşüşe geçmiş,kasık sakatlığı olan bir oyuncuydu. beyler bir kurşununuz var. yüksek mebla harcıyacaksınız bir oyuncu için. her şeyi düşünmeniz gerek. işte vizyon budur. öyle bulut değildir vizyon. yada yıldız transferi de değildir. olabilecekleri sezebilmektir. diyeceksiniz ki sezememiş, işte bak ne güzel adamda sıkıntı yok. burada başka şeyler tartışırım ama konu başka. her neyse. kimse müneccim değil arkadaş. ama şunu söyleyebilirim. sneijder aslında ilk başta 5. tercihti. kaka vardı listede. yani bir basamak daha indir. ama yukarıda bahsehtiğim analizlerle listeden çıkarıldı. işte vizyon budur.

    özet: pas silen güzel 10 numara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın