• 763
    2014-2015 sezonunun göze en hoş gelen futbolunu oynayan takımdır benim gözümde. tabi bunda kuşkusuz şenol hocanın ve doğru oyuncu transferlerinin payı vardır.

    baktığımız zaman kadrolarında belluschi, josue, fernandao, bakambu gibi iyi yabancıları var. belluschi zaten ligimizin en iyi orta saha oyuncularından. fernandao da gol kralı. ayrıca ozan tufan, şener ve tabi volkan şen gibi oldukça iyi yerlileri var. özellikle volkan şen, şenol hoca ile adeta ikinci baharını yaşıyor bu sezon. bursaspor'da fark yaratan isimlerden oldu.

    hücum futbolu oynuyorlar. çok seri bir şekilde atağa çıkabiliyorlar ve iyi paslaşıyorlar. ligin de en çok gol atan takımıymış zaten. bu sezonu 4-6 civarı bir sırada bitirecekler artık. benim merak ettiğim ise asıl gelecek sezon neler yapacakları. eğer yaz döneminde akıllı politikalar uygulamayı başarırlarsa gelecek sezon şampiyonluk yarışının içerisinde olabileceklerini düşünüyorum. gelecek sezon çok daha çekişmeli bir lig izleyebiliriz.

    bu sezon yaz transfer dönemi için 30 milyon €'luk bir bütçe ayırdıklarına dair söylentiler var. eğer bu doğruysa ellerindeki mevcut kadroyu koruyup, yapacakları birkaç takviye ile, özellikle de defansif anlamda, seneye ciddi anlamda çok güçlü olabilirler. fernandao'yu bırakmamaları gerekiyor bana kalırsa. takım kimyasına tamamen adapte olmuş, gol kralı olmuş hazır bir golcünün yerine başka birini transfer etmek riskli. kaldı ki kendisi güçlü fiziği ile tam ligimizin topçusu. yerini dolduramazlarsa yazık olur. bunun dışında şenol hoca'ya da kesinlikle sahip çıkmalılar. beşiktaş'la anılmaya başlandı adı. eğer giderse tüm bu emeklere yazık olacak.

    ve tabii ki gelecek sezon onları iddialı konuma getirecek en önemli unsur yeni stadları olacak. yeni stadla birlikte yukarıda saydığım konularda gerekli şeyleri yaptıkları taktirde, ligde üst sıralara oynamamaları için bir sebep kalmıyor ortada. 2015-2016 sezonunun flaş takımı olma adayıdır şimdiden bursaspor. takipte olacağım bakalım neler yapacaklar diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın