resim
Unai Emery Etxegoien
Görev:Teknik Direktör
Takım:Aston Villa
Yaş:52
Uyruk:İspanya
  • 12
    teknik direktörlük kariyerinin başlangıcı, 2004 yılında henüz 33 yaşındayken, futbol oynadığı lorca deportivo takımında başlamıştır. geçirdiği diz sakatlığının ardından futbol hayatının bitme noktasına gelmesiyle, görevden alınan teknik direktörün yerine kendisi getirilmiştir. o sezon ise emery lorca deportivo takımını tarihlerinde ilk kez ikinci lige çıkarmayı başarmıştır. görevinin başındaki ikinci sezonunda ise bu takım ile ligi 5. bitirip, la liga'yı sadece 5 puanla kaçırmıştır.

    2006 yılında devraldığı ikinci lig takımı almeria'yı ise beklenmedik şekilde, tarihinde ilk kez la liga'ya çıkartmış, hemen akabindeki sezonda ise ligi 8. sırada bitirmiştir.

    böylesine ufak çaplı takımlarla yaptıkları büyük bir başarı hikayesi. zaten hemen fark edildi ve 4 yıllık valencia macerası başladı kendisinin. büyük finansal sorunlar içinde olan ve her yıl yıldızlarını satmak zorunda kalan takım ile la liga'nın üst sıralarını zorlayıp şampiyonlar ligi'nde mücadele etmesini sağlamıştır.

    burada görevinden ayrıldıktan sonra yaşadığı kısa bir rusya macerasının ardından başına geçtiği sevilla ile ise bilindiği gibi geçen sezon uefa avrupa ligi'ni kazandıktan sonra da bu gece yine final maçına çıkmaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın