• 7
    biseksuel sozluk yazarlari
    panseksuel sozluk yazarlari
    sapioseksuel sozluk yazarlari (ben de bu kategoriye giriyorum)
    aseksuel sozluk yazarlari
    ...

    bu basliklarin herbiri, izmirli sozluk yazarlari gibi belli bir kategoriyi gosteriyor gibi gorunse de asiri ayirimci bir yaklasimin sonucudur. insanin cinsel tercihi onu belli bir kategoriye itmemeli. cinsel tercihinin sonucu escinsel olabilir ama bu oldugun kisi degildir. queer felsefesini bu konuda baz almakta fayda var. bizi tanimlayan sey insan olmamiz.

    haliyle gay sozluk yazarlari basligi dogru bir yaklasimin urunu bir sey degil, cunku ayirimci. ayrica "ben buyum" dedigin anda digerlerini otekilestirmis olursun. bu nedenle ben ozgurlukcuyum diyen birinin cumlenin sonuna "ben kurt'um, ben laz'im... biz biz biz" demesi bana hep ironik gelmistir, kendini otekilestirdiginin farkinda degiller.

    senin de kendini otekilestirmene gerek yok, sen bensin, ben senim.

    cemal sureya'nin galatasarayli tarifinde kullandigi su cumleleri cok severim: " anadolu’da genelde galatasaraylı olmak bir tepki sonucudur: galatasaraylı olma süreci bir azınlık ya da ayrıcalık itisinin verimleriyle beslenir. yalnız kişidir galatasaraylı. küçük, hatta görünmez tatlara fena alışmış gibidir...
    ortalama galatasaraylı’nın soyluluk ya da yücelik tasladığını söylemek istemiyorum. olduğu kadarıyla ve kişisel nitelikleriyle öyledir de. ama genelev kadınlarının çoğunun galatasaray taraftarı olduğu da sık sık vurgulanmıştır.
    galatasaraylı’da seçkinlik ve dışlanma duyguları iç içedir. milletvekilleri, tiyatrocular, eşcinseller, bankacılar (özellikle bankacılar), yayımcılar…"

    kendini ayirmaya calisma, biz seniz. sahip oldugun araba, cuzdanindaki para, calistigin is, cinsel tercihlerin... bunlar seni tanimlamaz. sen kimsin sorusunun cevabi degildir.

    tekrar aramiza hosgeldin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın