resim
Sami Khedira
Görev:Yönetim Danışmanı
Takım:Stuttgart
Yaş:37
Uyruk:Almanya
  • 117
    mehmet topal'in iyi futbolcu sayildigi ulkemizde kendisi maradona'dir, neyin susu neyin dekorasyonu.

    - bacaklari uzun oldugu halde adimlamasini cok iyi yapar. bunun sonucu olarak dar alanda paslasma ve rakibe mudahale yetenekleri harikadir.
    - pas futbolunu bilir
    - klasik anlamda bir oyun kurucu kesinlikle degil bu dogru fakat oyunun temposunu ayarlayabilen bir dinamo
    - defansif katkisini kimse inkar edemez ancak asil meziyeti ofansta yaptigi "late run" lar. bu konuda dunyanin en iyisi lampard'sa khedira skor olarak degil ama skora etkinlik bakiminda en iyi 5 icindedir.
    - hava topuna dengeli cikar
    - oyun temposu sadece ofansta degil savunmada da yuksektir. melo'nun savunma temposu khedira'ya gore cok dusuktur, patlayiciligini kullanmaya calisir etkinligini arttirmak icin.
    - savunma konsantrasyonu ve oyun takibi essizdir. selcuk, melo toplamindan daha fazla oyunda kalir. rakibi merkezden gecerken yurudugunu asla goremezsiniz, mutlaka ya topu ya futbolcusunu kovaliyordur. bizim takimda buna en yakin kisi hamit, o bile khedira'dan cok daha zayif kalir.
    - oyun icinde savunmaya gecis yaparken asla izlemez, aktif alana bir sekilde girer.
    - bir ustteki maddeye ek olarak belirtilmeli: dunyada "transition" gecis futboluna en uygun merkez orta sahalardan biridir. bu nedenle 2014 dunya kupasinda almanya, brezilyaya 7 atti. elinde birden fazla transition futbolunu harika oynayacak orta sahasi vardi, boslugu affetmedi. (thanks to heynckes' bayern)

    khedira'ya duz oyuncu, ozelliksiz oyuncu diyen kisiyle, arabam benzinle calisiyor diyip yagini, suyunu koymayan ayni kisidir. onlar icin futbol calim ve suttan ibarettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın