resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 2570
    gelirken ben de oldukça çekinceli yaklaşanlardandım, hatta fatih terim'in yardımcısı olduğu için gelmesini istemediğimi bile itiraf edeyim. ama şu saatten sonra netice ne olursa olsun (2'de 2 veya belki de 0 kupa) gelecek sezon kalması gerektiğini düşünüyorum. bununla birlikte kafamda bazı çekinceler var:

    1.) önce emre çolak ile yaşanan olay, sonra dünkü maçta* burak'ın tepkisi takımda bir otorite problemi olabileceğine dair endişeler yarattı. bu durumun gelecek sezonda -özellikle de olası bir kötü başlangıçta- daha da artma ihtimali işlerin çok daha kötü gitmesine sebep olabilir. umarım böyle bir problem yoktur, veya varsa bile çözülür ve hamza hoca takımdaki kayıtsız şartsız otoritesini sağlar (sneijder'in dün yaptığı açıklama ve hamza hamzaoğlu'nun tarzını mourinho'ya benzetmesi bu anlamda az da olsa içimi rahatlatmadı diyemem.)

    2.) galatasaray hamza hamzaoğlu'nun teknik direktör olarak ilk büyük takım tecrübesi ve bu tecrübesizliğin zaman zaman müdahalelerinde geç kalmasına veya hatalı kararlar vermesine sebep olduğunu sezon içinde gördük. türkiye ligi zaten çok kaliteli bir lig olmadığı ve biz de iyi bir takım olduğumuz için bu hataların telafisi sağlandı, fakat avrupa bu anlamda daha zor ve telafisi mümkün olmayan bir arena. hamza hamzaoğlu da ilk avrupa deneyimini yaşayacak ve bu deneyimsizliğinin avrupa maçlarında telafisi daha mümkün olmayan hatalara yol açması endişelendiriyor. avrupa'daki olası bir çöküş ligde de tepetaklak olmamıza sebep olabilir (prandelli örneğinde olduğu gibi). diğer taraftan gelecek sene fenerbahçe'nin de hem aziz yıldırım'ın daha hırslı olacağından hem de uzun süre sonra avrupa'ya gideceklerinden ötürü daha iyi bir kadro kuracağını düşünüyorum, umarım hamza hoca hem ligde hem avrupa'da bunların üstesinden gelebilecek meziyetlere sahiptir.

    3.) son olarak, gelecek sene değişen yabancı kuralından ötürü takıma dünyanın dört bir yanından birçok kaliteli yabancı katma şansı yakalayacağız. bu transferlerde elde edeceğimiz başarı da hamza hamzaoğlu'nun türkiye ligi dışındaki dünya futbolunu ne kadar takip ettiğini gösterecek, akhisar'da takımın imkanlarına göre fena sayılmayacak yabancı transferleri yapmış olsa dahi şimdilik galatasaray gibi bir takımda nasıl transferler yapacağı konusu bende bir soru işareti.

    eğer bu sorunları hasarsız bir şekilde çözüp atlatırsa uzun yıllar takımın patronu olacak bir efsaneye sahip olmamız işten bile değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın