• 473
    galatasaray – beşiktaş : 2-0 senijder attı şampiyonluk geldi (herkes rütbesini bilecek)

    galatasaray daha maç başlamadan tribünde öne geçti. muhteşem bir koreografi yaptı taraftar. ultraslan uni’nin hazırladığı yine şahane bir koreografi. bu çocuklara çok çok teşekkür etmek gerek. bir de bu çocuklar passoligi protesto ettikleri için koreografide işleri bitince staddan çıkıyorlarmış. helal olsun.

    galatasaray maça hızlı başladı. derbi standardında erken de golü buldu. birkaç ay öncesine kadar dudak büktüğümüz yasin öztekin’in çalımları, şutu, kaleciden dönen topu takip edip gol vuruşunu yapması klas kokuyordu. yasin, dortmund altyapısından yetişmiş biri olduğunu son aylarda hatırladı sanırım. neredeyse her maç yazısında bahsediyorum yasin’den. kiralık listesindeyken hamza hocaya gidip “beni göndermeyin, ben forma giymek istiyorum” deyip forma giydiği kupa maçlarıyla başlayıp, zorlaya zorlaya formayı aldı. bakın yasin’in olayı “hoca şans vermiyor” şikayetlerini bitirmesi gereken bir örnektir. ama bitmeyecek, biliyoruz. insanların kendi kaderleri kendi ellerindedir ama insanların büyük çoğunluğu kurban rolü oynamayı, başkalarını suçlamayı sever. sevmemeli. yasin öztekin iyi topçu.

    golden sonra beşiktaş topu aldı ve bol pas yapıp galatasaray’ın üstüne gelmeye başladı. nefes aldırmadı adeta. duran top dışında pozisyon vermedi galatasaray. demba ba’nın kafası direkten döndü örneğin fakat başka pozisyon üretemediler, muslera’nın sahneye çıkması için ikinci devreyi beklememiz gerekti.
    ikinci devre beşiktaş oyuna oğuzhan’ı alarak başladı. beşiktaş’ta sosa ve tolgay gibi topu iyi kullanan, zeki, topun ayağına yakıştığı iki adam vardı, oğuzhan da katıldı onlara. daha fazla galatasaray’ın üstüne geldiler. topla oynayan adam sayısı 1 artınca daha çok ceza sahasına girmeye başladılar. ilk yarıda bulamadıkları pozisyonları buldular ama bu defa da sahneye muslera çıktı. kahramanlar kritik zamanlarda ortaya çıkarlar. muslera bu sezonun en önemli kahramanlarından biri.
    beşiktaş’ta gökhan töre’nin olmayışı da oldukça önemliydi. o eksik olmasaydı, bu böyle olmasaydı diyerek maçın sonucunun değişeceğini söylemek doğru değil. çünkü kartlar o zaman başka türlü dağıtılacaktı böyle bir durumda. tedbirler, oyunun gidişi bambaşka olurdu. doğal olarak her şey farklı olabilirdi.
    galatasaray birinci devre yapamadığı gibi ikinci devre de etkili kontratak yapamadı. kontraların gelmesi için umut’un oyuna girmesi gerekti. ilginç tabii. hamza hoca burak’ı çıkarıp umut’u oyuna aldı. ben olsam melo’yu çıkarıp emre çolak’ı alırdım. ama galatasaray’ın teknik direktörü ben olsam yapamayabilirdim. (burak çıkarken bozuldu, hocaya tavır yaptı. oyundan çıkarken bozulan adam iyidir gençler. burak hocasından özür dilemiştir. zaten sneijder’in golünden sonra sevgi yumağının içindeydi burak. adam asmaya ne kadar meraklısınız arkadaş.)
    hamza hamzaoğlu bugüne kadar hep tecrübeli oyuncularına güvenerek takımı buraya getirdi. gençleri kazanmak yerine tecrübeli ve kaliteli oyuncularının performanslarını yükselterek başarıyı yakaladı. gayet normal değil mi? istese gençleri kullanıp işi şansa bırakabilirdi, kimse de hamza hamzaoğlu takımı şampiyon yapamadı diye bir şey diyemezdi. ama hoca başarıyı istedi. örneğin u21’in yıldızı sinan gümüş’ü kullanmadı. onu yetiştirmek yerine yasin’i yeni transfermiş gibi kazandı. yaptığı şey az buz değil. evet, bazen dalıyor oyuna müdahale etmekte geç kalıyor. yani? galatasaray için yetersiz demek için yeterli bir argüman mı? emin misiniz? bu takıma mancini geldi. bu takıma italya milli takım hocası prandelli geldi yahu. azıcık izan rica ediyorum. kendi kurmadığı, para olmadığı için devre arasında transfer yapamadığı, gelen geçenden 4 yiyen takımı şampiyonluğa taşıyor adam. daha ne yapması gerekiyor?
    neyse, galatasaraylı’lara laf çakmayı keseyim, seviyorum neredeyse hepsini. hepsi galatasaray daha iyi olsun diye fikir üretiyor, farkındayım. ama fenerbahçe kendi fatih terim’ini bulmak için kaç kişi denedi de bulamadı farkında mısınız? hamza hoca gelecek sezon takımın başında olmayı hak ediyor. zaten kulüpte para yok, hiçbir kulüpte para yok zaten. kara paralarını çitileyenler hariç. yeni alacağınız hoca transfer isteyecek. nasıl yapacaksınız? hamza hamzaoğlu elindekiler ve ekleyeceği gençlerle yapar. yabancı sınırı kalkmış. kalkmış da kime kalkmış. nasıl yapılacak o transferler? bu hikaye sadece yerli oyuncuyu daha ucuz fiyata almayı sağlayacak.

    şampiyonluk geldi gibi. hatta yarın da şampiyon olabiliriz. fenerbahçe puan kaybettiğinde evimizde don-paça otururken şampiyon olabiliriz, yüksek ihtimal hem de.
    o değil de, tacconi o tacı verse şimdi şampiyonluk kutluyorduk... ipte hakem yaaaa
    bu takım şampiyon olacak….

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın