• 283
    keşke umut'la başlamasak maça ama haftalardır keşke diyoruz. hamza hoca 2-0 kazandığımız maçtan önce gelen bir soruya biz ne önlem alacaz onlar düşünsün demişti. bu maçta da yasin bruma ikilisiyle başlasak çok iyi olacaktı. çünkü rakibin bekleri defansif olarak çok zayıf. hatta bruma bu zaaflarından drogba'nın 2 golüyle kazandığımız maçta da yararlanmıştı. neyse bugünlük eleştiriyi bırakıp sahadaki her oyuncuyu sonuna kadar desteklememiz lazım. bakarsın umut herkesi şaşkınlık içinde bırakan o fantastik gollerinden birini atar. ya da bakarsın hamza hoca, düşük ihtimal de olsa umut'la başlamaz.

    kalelerinde günay olacak çok büyük ihtimalle. kötü kaleci değil ama bence haftalardır şansı yaver gidiyordu. çok fazla kaleyi bulan şut olmuyordu. eray ve sinan'dan kat kat iyi bir kaleci olsa da öyle abartılacak bir tarafı yok. sneijder tüm sezon yaptığı gibi kaleyi bombalamaya devam etmeli. rakip orta sahada atiba ve necip oynarsa şut pozisyonu bulmakta zorlanacaktır ama her zaman konsantre oynuyor wesley. ne yapar eder çeker şutunu. arena'daki fener maçında olduğu gibi gününde olursa tadından yenmez. stoperde sivok-atınç ikilisinin oynayacağı konuşuluyor. sivok dışında senelerdir öyle ahım şahım stoperleri yok. hepsi arkaya adam kaçırmada bir marka adeta. atınç oynarsa taraftarın yaratacağı olası atmosferde bocalayacaktır. burak pozisyona girmekte sıkıntı yaşamaz bence bu stoperlere karşı.

    ilerideki iki önemli silahlarından* gökhan töre oynamayacak deniliyor. diğer silah demba ba'nın ne kadar tehlikeli olduğunu da söylememe gerek yok heralde. maçın kaderini değiştirebilecek kabiliyette. ama benim en çok çekindiğim oyuncu ne töre ne de ba. son yıllarda aldıkları en yetenekli oyuncu olabilir sosa. ilk geldiği zamanlar arda kendisinden bahsederken, yok canım öyle futbolcuysa beşiktaş'ta işi ne demiştim. birkaç maçını izleyince hakkaten iyi oyuncu olduğu görülüyor. biliç onu genelde kanatta kullanıyor. beklerimize sıkıntı yaratabilir. melo'ya büyük iş düşüyor. adım attırmaz normalde de ben yarın hakemden çekiniyorum. ilk sert faulünde sarı verebilir melo'ya. tolgay'ı da unutmamak lazım. bir orta saha oyuncusuna göre dripling yeteneği bayağı iyi.

    bizim cephemizden bakarsak taraftar yardımıyla arena'daki baskılı başlangıçlarımızdan birini yaparsak, çok fazla direnemezler. ilk baştaki coşku çok önemli. zira son haftalarda iç saha maçlarında gol gecikince hafiften panik havası oluşuyor. maç böyle giderse beraberliğin de bize yettiğini unutmamamız lazım. kadıköy'de unutmasaydık çoktan bitmişti lig.

    bir de maça gidecek arkadaşlara yasin'in geçen haftaki performansını hatırlatmak lazım. maça kötü başlayan yasin, tribünün kendi lehinde tezahürat yaptığını duyunca performansı yüz seksen derece değişmişti. umut dahil hiçbir oyuncumuza en ufak moral bozucu tezahürat, ıslık vs yapılmamalı. şu maç geçsin hep beraber eleştiririz umut'u.

    allah yardımcımız olsun.

    edit: eyvallah hocam başlamadın umut'la.
App Store'dan indirin Google Play'den alın