• 217
    tüm zamanların en iyi penaltılarına sahip futbol oyunuydu. bunu herkesle tartışırım. ne var ki insanlar merak edip acaba penaltı nasıl atılıyor diye bakmak yerine olmamış lan bu penaltılar demeyi seçti, pes de bu oyundaki penaltı stilinden vazgeçti. zaten bu oyundan sonraki hiçbir pes serisini de sevmedim. pes 2013 iyiydi nispeten ama onda da oyunu zorlaştırınca rakipteki herkes messi kesiliyordu, her frikik gol oluyordu filan. biz arkadaşlarla kapışmayız, ben sevmem öyle oynamayı. biz aynı takımı alıp şampiyonlar liginde makineye karşı 2 ya da 3 kişi birlikte oynarız. ara koşuları, kademeye girmeler filan güzel oluyor öyle. pas yardımı 1 kademe açıkken diğer tüm yardımlar da kapalı oynadık 2013' ü, saydığım şeyler dışında da sevdik oyunu ama 2014 kötü. çünkü tüm alışılmışın dışına çıkılıp her şey yeni baştan yapılmış ve baya baya fifa olmuş pes.

    neyse gelelim bunun penaltılarına. panenka penaltısı atmak bile mümkündü. durun anlatayım da ne kaybettiğimizi görüp kahrolun:

    soru: normalde futbol oyunlarında penaltı nasıl atılır?
    cevap: köşeyi seçersin. şuta basarsın. ne kadar çok basarsan o kadar sert gider.

    soru: pes 2011 de penaltı nasıl atılır?
    cevap: şuta bir kez basarsın, adam topu doğru gelmeye başlar. görüntü yandandır bu sırada, yani maç esnasındaki kamera açısının aynısıdır açı. dolayısıyla köşeyi yukarı ve aşağı tuşlarıyla seçersiniz. ekranın solundaki kaleye penaltı atıldığını düşünelim; yukarı basarsak kalecinin soluna, aşağı basarsak kalecinin sağına gider top. ne kadar çok basarsanız o kadar köşeye gider. yarım saniye basmak, penaltcınının da iyi olması halinde, yan fileleri bulmak için idealdir.
    şuta bastık adam topa doğru hareketlendi, yukarı tuşuna bastık ve topu kalecinin soluna atmaya karar verdik işimiz bitmedi. yukarı ve aşağı tuşuna yarım saniye bastıktan sonra bu kez de ileri ve geri tuşuna bir o kadar basmak gerekiyor. ileri, yani kaleye doğru, basarsanız topa sert vurur oyuncunuz, geriye doğru basarsanız topun dibine girer. ne kadar çok basarsanız da o kadar havadan gider top.

    uygulamalar(ekranın solundaki kale için):

    şuta bastınız, adam topa doğru gelirken aşağıya yarım saniye kadar bastınız, tam topa vurmadan da ileri tuşuna çeyrek saniye kadar bastınız. tam sağ köşeye kalecinin beli hizasına sert bir penaltı atmış olursunuz.

    şuta bastınız, adam topu doğru gelirken aşağıya yarım saniye kadar bastınız, tam topa vurmadan geri tuşuna yarım saniye bastınız. sağ doksana doğru yumuşak bir vuruşla penaltınızı atmış olursunuz.

    şuta bastınız, adam topu doğru gelirken yarım saniye yukarı bastınız, topa vurmadan önce de geri tuşuna bir dokundunuz. sol köşeye yumuşak bir penaltı atarsınız, yerden biraz havalanır top, çizgide seker belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın