• 675
    the water diviner
    http://www.imdb.com/title/tt3007512/

    hayatımda izledim en iyi filmlerden. en iyinin iyisi filmlerden. tarifsiz derecede duygusal ve etkileyici bir film. avustralya filmi. russell crowe'un çok uğraştığı ve büyük maddi manevi fedakarlıklarla yaptığı film. ciddi bir bütçe ayrıldı filme ve büyük zarar edeceği kesin gibi bir şeydi. hollywood prodüktörlerin, yapımcıların istediği şekilde kurguyla oynanılmayan ve bence zerre propaganda amacı taşımayan filmlerden. en saygı duyduğum filmlerdendir. bence çanakkale savaşı da tarafsız anlatılmıştır. muhteşem bir bağımsız film.

    russell crowe hem yönetiyor hem başrolde. yıllarını verdi bu filme ve benim düşüncem küçüklüğünden beri hayaliydi bu film. yoksa bu kadar fedakarlığın altına gireceğini sanmıyorum. zaten çok hayrandım kendisine bir de bu işi eklenince diyecek söz bulamadım. :d

    neyse çok uzatmadan konuya geleyim: avustralyalı bir çiftçi çanakkale savaşı'nda kaybettiği üç oğlunu aramak için gelibolu'ya gelir. olaylar gelişir. bence aşırı etkileyici, aşırı duygusal, aşırı tarafsız, aşırı onurlu, aşırı gizemli, aşırı iyi bir film. öyle bir film ki bence hem avustralyalıların hem türklerin onaylayacağı bir filmdir. birkaç yerde türkleri aşağıladığı falan yazılmış. çok güldüm. ben yücelildiğimizi bile düşünüyorum. hatta film türklere karşı bazı yerlerde halen süren önyargıyla ve nefretle başlıyor ama sonra işin aslı gayet de gözümüze sokula sokula gösteriliyor.

    çok farklı türde bir film. bu türde sadece 2 film gördüm. biri once upon time in america* biri de bu. bu tarz başka bir film yok diyebilirim. varsa da henüz görmedim. mutlaka ama mutlaka izleyin diyorum. bence gerçek sanat budur.
    https://www.youtube.com/watch?v=8CkLC4Zr2Mw "tenguuu!"
App Store'dan indirin Google Play'den alın