resim
Ahmet Çakar
Görev:Eski Hakem
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 965
    19 mayıs 2015 derin futbol programında konuştuklarının 3 manası olabilir;

    1 futboldan zerre anlamıyor
    2 galatasaray'ın maçlarını bir tarafıyla izlemiş
    3 art niyetli

    veysel sarı, bilal, stanku ve gençlerbirliği kalecisinin şike yaptığını ima ediyor. ve işin kötüsü bunu futbolla anlatmaya çalışıyor. ah be canım hocam, ah be. ne biçim futbol adamısın sen.

    artık 4-4-2'dir 4-2-3-1'dir bunlar yok. hatta neredeyse hiç olmadı. defans setleri, hücum setleri, kontra atak setleri, oyunu yönü değiştirme setleri vs vs setler üzerinden yürüyor futbol.
    galatasaray defansta 2 önlibero ile dururken hücumda 2 iç bir cm ile oynamaya çalıştı 2014-2015 sezonunda hamza hocayla genelde. hadi hücum setlerinden konuşalım. alex, yasin, sneijder (sol iç); sabri, bruma, selçuk (sağ iç) şeklinde oynadı. galatasaray'ın ataklarının çoğu soldan geliyor. böylece gerektiğin de selçuk ön libero görevlerini'de gerçekleştirirken topla oynamada bir birini tamalayan yetenekli 3 oyuncunun kanadından hücum ediyoruz. deplasmandaki kasımpaşa maçında veysel sarı 3'e 1 oynadı. 3 kişi varken karşısında ne orta sahadan ne de kanattan destek aldı.

    bilal'e gelelim. depasmandaki akhisar maçında orta saha elemanlarını kesip galatasaray'ı kitlemek isteyen roberto carlos resmen santraforsuz çıktı. keza bir hafta sonraki beşiktaş maçında mehmet akyüz'ü koyup hatasını düzeltti. çünkü bilal al verle oynayan ve en uçtaki oyuncunun kendine ve kanatlara açtığı boşluklara nokta pas atan bir adam. o maçta en uç diye bir kavram yok. ne oynasın bilal?

    stancu'ya gelelim. arkadaş hiç bir şey söylemeyeceğim. siz ekranda bir kalecinin yediği saçma sapan golü koyup "aleni yapılmaz, yaparsan foyan ortaya çıkar." dedirtirken nasıl olurda çok övündüğü analitik zekasını uykuya daldırır. arkadaş siz iyimisiniz? şike yapan adam o pozisyona girer mi? 92+3'de o pozisyona girilir mi? kovalanır mı? çok basit diyeceği şey, "beklemiyordum o yüzden kaçamadım." olacak.

    ve son veysel olayı ile yarışır nitelikteki kaleci olayı. fizik, anatomi, fizyoloji bilmiyorlar. yahu adam soluna ayak almış. kendi sol ayağını ekarte etmiş. tek zıplayacağı ayağı sağ ayağı kalmış ki bir anda gerçekleşen bir olay. ve biraz aramaya inansalar. top çizgiyi geçtikten sonra adam kolunu çekiyor.

    bu kadar futbol bilgisinin yani benim kadar futbol bilgisinin olmaması imkansız. gluteus maximus da göz de olmadığına göre geriye ne kalıyor çakaaar.

    not: inanın bana hak etmeyen bir adama bu kadar yazı yazdığım için çok üzgünüm. bu yazının bir büyük sözlükte görünüp de onun görebilme ihtimalini dahi düşünmüyorum. ama içimi dökmek istedim. arkadaş kendilerini çok bir şey zannetmeye başladılar. siz sadece hazır tüketim goy goysunuz arkadaş başka bir şey değil.

    siz orada uzaylılar üzerinden goy goy ile bizi güldürdünüz. ama altı boş bir güldürme bu bunu anlayın artık. bu sözlükte belkide en laf atılan kanal olan ntv spordaki 90+'dan tematik ve yanlı bir kanal olan tvnet'teki 4x4 futbol programına kadar bazı programlarda futbol analizi ve açıklaması var. yeni yorumcu hasan şaş bile bu ortamda hitabet'ini geliştirdi. metin tekin hepinize ders veriyor her hafta. kemal belgin geometri ile anlatıyor (bazı yönlerden hiç katılmam örneğin), erdal hoş futbol dersi veriyor. ama siz bom boş insanlar olarak hayatınıza devam ediyorsunuz.

    not 2: ah ulan. galatasaray yönetimine hak veriyordum bu kendini bilmezlere cevap vermeye tenezzül etmedikleri için. ama insan dayanamıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın