• 13
    --- alıntı ekşisözlük ---

    futbol maçlarında sıkça karşımıza çıkıp bizi sevindiren bu küçük ülke aslında ufku bin katına çıkarabilecek kadar ilginç bir ülkedir.

    - ülke ms 301 yılında kurulmuştur. dünyanın hala varlığını sürdüren cumhuriyetle yönetilen ilk ülkesidir ve en eski ülkelerinden biridir.
    - ilk anayasası 1600 yılında oluşturulmuştur ve bu dünyadaki ilk anayasadır.
    - 62 kilometre kare alanda kurulmasına rağmen ülkeye yılda 3.3 milyon turist gelir. kendisinden 100 bin kat daha büyük olan türkiye'yle turizm konusunda ciddi bir yarış içerisindedir.
    - batı avrupa'da komünist bir parti tarafından yönetilen ilk ülkedir (1945). 1940 yılına kadar da san marino faşist partisi tarafınan yönetilmesi de ayrı bi olay.
    - 1. dünya savaşında türkiye ile savaşmıştır ama türkiye savaştan sonra bir tek bu ülkeyle barış antlaşması imzalamadığı için (aslında onları unutmuşuz) türkiye ile hala savaş halindedir.
    - ülkedeki yürütme görevini sadece 2 adet yüzbaşı yapar ve onlar da her 6 ayda bir değişir. dünyada yürütmenin bu sıklıkla değiştiği tek ülkedir
    - çoğu akademisyene göre dünyada demokrasinin gerçek anlamda uygulandığı tek ülkedir.
    - geçmişte türkiye dışında da pek çok ülkeye savaş ilan etmiş ama sonradan unutmuşlar. (aynı zamanda unutkan da bir ülke)
    - ülkenin nüfusu 32,576 ve kişi başına düşen milli gelir de 44,208$.

    --- alıntı ---

    gerçekten çok şaşırdım adını çok sık andığımız bu ülkenin bazı şeylerini öğrenince :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın