resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 8564
    savas alaninda suvarilerin, okcularin, zirhlilarin, piyadelerin olmasinin bir sebebi vardir; farkli carpismalarda farkli guclere ihtiyacin karsiligidir. ayni sebeple yakin dovus icin kullanilan kilicla at uzerinde kullanilan da farklidir, on carpismaya kosan piyade ile sovalye arasinda da fark vardir, biri kisa hafifi kilic kullanir, biri uzun ve agir.

    sneijder de galatasaray icin bir silah fakat bu silahin kendine has ozelliklerini, kullanilabilecegi alanlari, nasil kullanilacagini gozardi edip su macta kotuydu su macta iyiydi demek futbol cahilliginin ya da nefretin sonucudur.

    sneijder son maclarda kotu gibi gorunuyorsa bunda rakibin de etkisi var, bizim takimin oynamaya calistigi seyin de. yoksa sneijder neredeyse ayni futbolu oynuyor. ayni yere ayni sekilde kosup ayni paslari kovaliyor. istedigini iyi macini cikartin. sonucundaki farki ise, iyi oynadigi maclarda daha fazla etkin alana pas atarken son bir iki mactir bu paslari bulamiyor ve sutlarini ise daha zor noktalardan cekmek zorunda kaliyor. burak'in acik alan yakalayamamasi, defans arkasina kosan bir sag acigin olmamasi, orta sahadaki oyuncularin trailer olarak defans arasina kosu yapmamasi bunlarin baslica sebebi. pas atacak bos adam olmadigi muddetce sneijder'in nasil bir mucizevi pas atmasini bekliyorsunuz?

    dunyanin en iyi oyun kurucusunu getirin basketboldaki, eger takim arkadaslari kendini bosluga cikartmasi nasil asist yapip basket attirabilir? bu soyledigim de yanlis anlasilmasin, burak ve digerleri kotu oynuyor demiyorum. takim inanilmaz stresli oynuyor macin genelini, rakipler de neredeyse sampiyonluk yarisindaki rakibimiz onlarmis gibi alan kapatarak maca cikiyorlar. daha 5.dakikadan zaman oldurmeye calisan orta sira takimi olabilir mi? boylesine sacma bir oyun mantigini aklim almiyor. adam ne dusecek ne cikacak fakat daha dakika 5, sezon bitmis, adam zaman gecirmeye calisiyor.

    bu sebepleri alt alta koyarsaniz sneijder neden yeterince etkili degili gorursunuz. son maclarda ofansif anlamda iyi olan tek bir oyuncumuzun da olmadigini soylemek zorundayim. selcuk ve melo gereginden fazla statik oynuyorlar, emre'yi saga koyunca emre'yi bitiriyor, sabri sacma kosular yapiyor, telles korkak basliyor, yasin 45 dakika enerjiyle oynuyor, burak acik alan bulamiyor yeterince kenarlara acilarak kosamadigi icin, sneijder kendisini fazla rakibin kucaginda birakiyor...

    onemli olan galibiyet almakti, son maclarin hepsinde aldik. sneijder'i bu maclarda kotuydu ve akli tatilde diye itham etmeyi sacmalik olarak buluyorum. vucut dilinden bile adamin nasil bir zihniyete sahip oldugu belliyken hele. sampiyonlugun garantilendigi macin son dakikasina kadar konsantre kalacak bir adami bu sekilde itham etmek sanirim totem yapmak olsa gerek. mantik cercevsinde baska sekilde yorumlayamiyorum bile. cok ayip. cok buyuk ayip.
App Store'dan indirin Google Play'den alın