resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 854
    --- alinti ---

    arda'ya ceza çıkmadı..

    gaziantepspor maçı sonrası hakem bünyamin gezer'in yanına terlikle ve formasız gelerek yeni statüye göre hata işleyen galatasaray kaptanı arda turan, pfdk'dan ceza almadı..

    profesyonel futbol disiplin kurulu'nun 13 ağustos 2009 tarihli 5 sayılı toplantısı sonrası açıklanan kararlarda, gaziantepspor maçı ardından televizyona yansıyan görüntüsü nedeniyle ceza alması beklenen arda turan'a ceza çıkmadı. sarı kırmızılı ekibe ise 5 bin tl ceza çıktı.

    3-2 kazanılan gaziantepspor maçı sonrasında bünyamin gezer'den özür dilemek için oyun alanına terlikle ve formasız girerek kural ihlali yapan sarı kırmızılı ekibin kaptanı yeni statü gereği disiplin kurulu'na sevkedilmişti.

    gezer'den sarı kart gördüğü pozisyon hakkında özür dilemek için sahaya giren ve bu görüntüsü yayıncı kurulyuş tarafından ekrana yansıtılan arda turan, burada samimi bir konuşma gerçekleştirmiş, fakat hemen ardından karşılaşmanın temsilcileri atilla ferah ve akın kılavuz'un yazdığı rapor doğrultusunda disiplin kurulu'na sevkedildiği kaydedilmişti.
    -kural nasil?-
    futbol federasyonu tarafından bu sezon başı yayınlanan statüdeki "stadyumların düzeni" maddesinin 3. bendindeki kural şu şekilde;
    yeşil zemine müsabaka öncesinde (logo ve reklam maskot görevlileri hariç), sırasında, devre arasında ve müsabaka sonunda hakemin; temsilcinin izin verdiği kişiler dışında başka kimse giremez. müsabakanın bitiminden, hakemler koridora girene kadar geçen süre içinde müsabakanın bitimi anında aktif olarak oyunda bulunan futbolcular ve hakemler dışında hiç bir kişi yeşil zemine giremez.

    -işte tff tarafindan yapilan açiklama-
    galatasaray a.ş.’nin, 09.08.2009 tarihinde oynanan gaziantepspor - galatasaray a.ş. turkcell süper lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-tl para cezasi ile cezalandırılmasına,

    aynı müsabakada galatasararay a.ş. sporcusu arda turan’ın, görevli olmadığı halde yeşil zeminde yer almasından dolayı takdiren ihtar cezasi ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

    --- alinti ---
    *

    ****
App Store'dan indirin Google Play'den alın