• 136
    (bkz: call of duty)

    böyle bir silah tutuyorsunuz. sonra onunla ateş ederek birilerini öldürüyorsunuz falan.

    edit: şaka bir yana gelmişken size bir oyun inceleyeyim. belki meraklısı varsa ilgisini çeker.

    (bkz: dirt rally)

    ben bu oyunu aldım oynadım. çok zor ulan. hakikaten kontrolü bu kadar zor bir yarış oyunu oynadığımı hatırlamıyorum. sanki oynamıyorum da savaşıyorum gibi. buna rağmen çok sık kaza yapıyorum.

    grafikler ve detaylar çok iyi. adamlar çevrenin araba üzerindeki yansımasına kadar yapmışlar. çevre detaylandırması ve gerçeğe yakınlığı çok yüksek. yarış sırasında araçta oluşan hasarlar çok gerçekçi. egzoz düşüyor, göçükler oluyor, camlar kırılıyor falan. tekeriniz patladığı zaman yalpalaya yalpalaya ilerliyorsunuz, farlar kırılınca gece yarısı gözünüzün önünü göremiyorsunuz,

    bir de codemasters diğer oyunlarda (grid autosport falan) yediği haltı bu oyunda da yemiş. nvidia ekran kartına sahip bilgisayarlarda oyunu tam ekran oynayamıyorsunuz. grid'de bu problemi hardware config dosyasındaki bir değişiklikle aşıyordunuz ama bunda o da olmuyor. değişiklik yapınca oyun açılırken hata veriyor. intel ekran kartıyla açtığınız zaman bok gibi oluyor. o yüzden oyunu her açtığınızda menüden fullscreen seçeneğini off yapıyorsunuz ve pencere haline getirip ekranı kaplatarak oynayabiliyorsunuz. umarım bu problemi çözerler. zaten oyunun her yerinde amd reklamı var, bari düşmanlığınızı bu kadar belli etmeyin amk ya. biz de insanız lan, biz de para verip alıyoruz kodumun oyununu.

    şampiyonşip modunda oyuna başladım. 40.000 kariyer points bastırıp lancia fulvia aldım. daha önce oyuna biraz alışayım diye tek aşamalık yarışlar yaptım ama hiçbirinde 10. luktan yukarı çıkamadım. arkadaş tavsiyesiyle yarım gazla gitmeye başladım. ortalama hızım 50 km falan heralde. 6. sıraya kadar çıkmayı başardım. sonra şampiyonşipte olaylar çok değişti. çünkü daha önce hep tek ralli yapıyordum. şimdi 4 aşamalı ralli var. 2. aşamaya kadar aracı tamir de ettiremiyorsunuz. ilk rallinin 4. aşamasının sonunda bitiş çizgisine: "hurdaaağğcieeeeaahh" diye bağıra bağıra geldim. özellikle lastik patlattığınız zaman düz yolda bile kaza yapmamaya çalışmak için bildiğin fuleli adımlarla ilerliyorsunuz gibi oluyor. buna rağmen çok kaza yaptım ki bu da benim beceriksizliğimden kaynaklanan bişey galiba. neyse işte ite kaka sezonu 6. sırada bitirdim. oyun early release aşamasında olduğu için şimdilik 3 tane pist var. 17 adet araç var. codemasters açıklamalarına göre bunlar ilerleyen zamanlarda güncellemelerle artacak. daha yenilikler gördükçe eklerim buraya da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın