resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 2250
    hocaya dair gordugum temel eksigi soylemek istiyorum. hoca kaybedecegi birsey olmadiginda cok basarili. geldigi ilk haftalarda beklenti sadece takimin biraz istahli olmasiydi. takim köhnemiş bir grup teknik adamin elinde zebil olmustu zira. hamza hoca geldi, malum iki uc hamleyi yapti, takima guven getirdi ve ruzgari arkasina aldi. ruzgar fenerbahce macina kadar surdu. takimin kaybedeceği birsey yoktu o zamana kadar, hoca kaybedersem ne olur diye strese girecek bir konumda degildi, ligin sonuna da cok vardi.

    sonra fener maciyla baslayan 6 puanlik maclar donemine girdik. kazanmanin oneminin yaninda kaybetmenin x2 kat zarar verecegi maclardi bunlar. hamza hoca ne zamanki aman yenilmemek onemli, gol yememek onemli dusuncesiyle sahaya cikti, o zaman tum dogrular yanlisa dondu. bruma yada emreyle kanat oynamak yerine, cok kossun savunmaya yardim etsin acik vermesin mantigiyla umut bulut sag açığa cekildi. fener maçında gol yemeyelim diye oynarken acik verip golu yedik ve yenildik. bir benzeri trabzon maciydi. yenmek onemli ama yenilmemek daha onemli mantigiyla sahadaydik, yine acik verdik ve yenildik. hoca icindeki kaybetmeyeyim düşüncesini ne zaman uyguladiysa basaramadik. basaksehir karşısında dzemailiyi sokmasiyla baslayan ters ruzgarla 2 puan birakmamiz da boyleydi mesela.

    halbuki hoca kendini kaybedecegim bisey yok kazanmak icin cikiyoruz sahaya dedigi tum maclari aldi. mersin karsisinda iki kere geriye dusup cevirdi maci mesela, kasimpasaya karşı iki sifirdan cevirdi maci. dun sivasa karsi yine hucum oynayip geriden gelip kazandı.

    hoca kazanmasi gerektigi zaman, daha dogrusu kaybetmekten korkmadigi zaman cok iyi hoca oluyor. ama aman kaybetmemek daha iyi dedigi zaman o anda takimin tum balansini elleriyle bozuyor. son alti mac var hocam. hepsi zorlu maclar ama hicbiri kazanamayacagimiz maclar degil. sen sahaya aman beyler bir puan kesin cepte olsun, aman gol yemeyin diye cikma gozunu seveyim. biz rakipten +1 gol fazlayi rahat rahat atacak takimiz, 6 maci da kazanmak icin cikip altisini da kazanacak takimiz. kaybedecegin birsey yok. ama kazanacagin cok sey var. ya kaybedersem diye kurma takimini, kazanacagim diye kur. gercekten o zaman altida alti yapip sampiyon olacağız. daha da onemlisi buyuk hoca olabilmenin anahtarini bulmus olacaksin. eger simeone yada mourinho degilsen savunarak sampiyon olmak cok zor. ne sen mourinhosun, ne biz chelsea. genlerinde hucum olan bu takim hucum ettikce kaybetmeyecek zaten. sen de hucum etmekten cekinme hocam. cifte kupa bizi bekler mayıs sonunda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın