resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 2266
    söz konusu açıklamayı 2012-2013 sezonunda yapan oyuncu. 2012-2013 sezonunda umut bulut galatasaray formasıyla toplam 38 resmi maça çıkıp bu maçlarda 15 gol 6 asiste imza atmıştır. bu maçların büyük kısmı sezonun burak yılmaz'ın formsuz olduğu, sneijder ve drogba'nın da henüz takıma katılmadığı ilk yarısındadır ve bu performansıyla umut galatatasaray'ın şampiyonluk yarışından kopmamasını sağlamıştır.

    buna ilaveten 2012-2013 sezonunun başında oynanan tff süper kupa finalinde fenerbahçe'ye karşı 2 gol 1 asist ile adeta tek başına kupayı kazanmamızı sağlamıştır. bunlara rağmen sürekli eleştirilmeye devam edilmesi üzerine bu açıklamayı yapmıştır umut bulut, ki kanımca son derece de haklıdır.

    bugünlerde formsuz olduğu gerçek, ki muhtemelen kendisi de bunun farkında ki bırakın böyle açıklamalar yapmayı, medyanın karşısına bile fazla çıkmıyor (ki zaten çok çıkan bir futbolcu değildi hiçbir zaman)

    bunlara ilaveten, umut bulut zaten hiçbir zaman çok yetenekli bir futbolcu değildi, fakat kendisi de bunu inkar etmediğinden bu konudaki açığını diğer futbolculardan daha fazla antrenman yaparak, maçlarda daha fazla koşarak mücadele ederek kapatmaya çalıştı. zaten sezon başlarında umut'un herkesten daha formda olması da sezon başında herkesten daha fazla yükleme yapmasından kaynaklanan bir durum. gelgelelim umut'un futbol anlayışı fizik güce ve mücadeleye dayandığından, yaşı ilerledikçe formunun (teknik yönü daha ağır basan) diğer futbolculara göre daha fazla düşmesi ve yeteneksizliklerinin daha çok göze batması gayet normal. bundan sonra da gittikçe daha fazla saç baş yoldurması olası. yine de tüm bunlara rağmen yetenekli ama tembelliği yüzünden yeteneklerini heba eden nice futbolcu yerine umut bulut gibi yeteneği kısıtlı ama çalışkan futbol emekçilerini bin kat daha fazla yeğlerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın