resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 8074
    bir öyle bir böyle. belirli bir tutarlılığı yok.

    mancini ve prandelli döneminde genel olarak saç baş yoldurdu. fatih terim döneminde yine tartışıldı yeteneksizliği üzerinden ama gol bulabildiği için eleştiriler gölgede kaldı.

    şahsen fatih terimle 2. şampiyonluk döneminde bile burak'ın takıma zararı olduğunu düşünen bir insan olarak ben bile hamza hocayla beraber ilk defa, birazda olsa beğenerek izlemeye başladım kendisini ama bu seferde sakatlık çıktı. sakatlığın ardından dünkü maçta yine eleştiriler üzerine çekilmiş.

    çok da detaya girmeye gerek yok zannımca çünkü burak hakkında defalarca yazıldı çizildi. bu sene böyle gidecek artık. lakin son bir kıyas yapmak istiyorum;

    2011/2012 sezonu efsane top oynadık. yenildiğimiz fener maçında bile o kadar üstün oynadık ki belki fenerbahçe taraftarından daha fazla keyif almışızdır. ligin genelinde keyif veren, germeyen, maçları zar zor değil nasıl olsa kazanırız hissi veren bir takım izledik o sezon. ne olduysa o sezonun ardından oldu. fatih terim'in 2.sezonu dahil (şampiyon olmamıza ve ligin ikinci yarısında çok iyi geri dönüşler yapmamıza rağmen) 4 hoca da geçtiğimiz 3 yıl boyunca o galatasaray'ı bir daha bizlere izletemediler. birçok rotasyon denendi, birçok kere sistem değiştirildi ama nafile o oyun geri gelmedi. bu 3 yıl boyunca değişmeyen tek şey var o da burak yılmaz mutlaka ilk 11 oyuncusu olarak sisteme dahil edildi. onun olmadığı bir sistemde hiç ısrar edilmedi.

    tabi bu durumda burak'ı suçlayacak halimiz yok. gerçekten istekli, hırslı bir adam, sahaya çıkınca elinden geleni ekseriyetle yapıyor. bir şey denilecekse bu burak'a olmaz. bireysel anlamda şunu söyleyebilirim burak için , maç içinde pas alamadığında attığı tripler ve haliyle pas atmayan oyuncuyu tüm tribün önünde hedef göstererek, moralini zayıflatması beni en çok rahatsız eden yönüdür burak'ın.

    velhasılı kelam bu kadar tartışmalı, tutarsız, top tekniği ve oyun zekası düşük, değil maçtan maça, maç içinde bile performansı sürekli zigzaglar çizen bir oyuncunun ipiyle kuyuya inilmez.

    tahminim, eğer sağlam bir forvet hattımız olsaydı, hali hazırda ligin açık ara en kaliteli orta sahası bizdeyken çoktan farkı açmış olabilirdik. farkı açmak da bir yana maçlarımızı "böyle oynarsak nasıl olsa birisi çıkar atar bir tane" hissiyle izleyebilirdik. ve belki şl'de en azından uefa'da yolumuza devam edebilirdik. bu sezonun ardından bir şeyler değişir umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın