• 343
    adamlar havadaki oksijenle bile kavga halindeler bizle dostluk ilişkisi içinde olmalarını beklemek fazla iyimserlik. "deveye diken insana s... yaranır" atasözünün cuk oturduğu taraftar topluluğu. yanlız en büyük hata bizde. napoli gibi takıcan 4 tane bak bakalım sesleri solukları çıkıyor mu? aslında geçen sene 4 tane takmıştık belki de ondan bu kuyruk acısı.

    bizim adımıza bu sezon 2 maçı da kaybetmek büyük rezillik. hak ediyoruz aslında. hala sabri, h.balta gibi leş futbolcuları bağrına basan çok sayıda taraftar var. bu adamların şu kabız halleriyle yıllardır galatasaray formasını giymeleri tez konusu olmalı. yok lan ne tez konusu? dava konusu olmalı. davanın içeriği de "niteliksiz dolandırıcılık" olmalı. yemin ediyorum "soygun vaaaar" diye bağırasım geliyor bu iki futbolcuyu görünce. aslında en büyük suçlu bunlarla sözleşme imzalayanlar. "türk futbolu" birkaç menejer ve teknik adamın kucağında "kucak dansçısı" konumunda olunca doğru isimlerle iş ilişkisi kurmak sözleşme yenilemek için yeterli bu ülkede. kimse oynanan futbola bakmıyor zaten. boşuna mı her futbolcu f.terim'e "babam gibi adam" diyor? ee babalarının yapmayacağı kıyağı f.terim onlar için yapıyor. sabri, aydın, h.balta, aykut aklıma ilk gelen isimler. daha çok örnek var böyle.

    milli maçta selçuk'a top tutamayan orta saha dedim diye sürüyle ofsayt yedim. şimdi geldiğimiz nokta ortada, oynanan futbol ortada. kendi kendimizi kandırmayalım. selçuk, avrupa futbolunda düz bile sayılmayan vasıfsız orta saha oyuncusunun karşılığıdır. yıllardır şişire şişire nur topu gibi balon bir futbolcu yarattık. orta sahada bizden biraz hareketli, tempolu her takım karşısında ezilmemizin 1 numaralı sebebi selçuk'tur. kara delik gibi herif. yanına kimi koysan onu da karanlığa, boşluğa çekiyor.

    umut gibi yetenek fukarasından bahsetmeye gerek bile yok. sözlükte herkesin kazmalığında hemfikir olduğu tek oyuncudur belki de. hamzaoğlu için yeteri kadar yazdım çizdim. çapı belli zaten. iyi niyetli, düzgün bir insana benziyor ama sadece iyi huylu olmak yetmiyor işte. biraz tecrübe, biraz kariyer lazım. aslında olay ne prandelli, ne hamzaoğlu, ne de mancini. asıl olay yeteneksizler sürüsü futbolcu kadrosudur. prandelli varken kangren olmuştuk. işte o noktada operasyon yapılmalıydı takıma. biz gittik kangren olmuş takıma hamzaoğlu ile pansuman yapmaya çalıştık. bu takımdan bazı futbolcular defedilmeden bu takım kolay kolay düzlüğe çıkamaz. sülük gibi kulübün kanını emen futbolcular olduğu sürece iyi futbol seyretmek bize hayal.

    tekrar trabzonspor taraftarına dönecek olursak onlar benim için "yüz verirsen ayıya gelir sıçar halıya" sözündeki halının üstündeki şeydir. ayılara asla hakaret etmem. onların bile haysiyet ve şerefleri var. bugünkü rezilliklere sebebiyet veren (şikeciler karşısında bile bu kadar çirkinleşmemişlerdi), kupalarını çalan adamın koruyucusuna %60 ile oy veren bir toplulukta onur, şeref, duruş ne arar?
App Store'dan indirin Google Play'den alın