2009-10 Türkiye Süper Lig 1.Hafta Maçı
19:30 Kamil Ocak Stadyumu
2 - 3
  • 94
    pozisyon, teknik, taktik, maçın skorundan ziyade üstüne basa basa konuşulması, irdelenmesi, ısrarla gündemde tutularak üstüne gidilmesi gereken konu maç başlığında sıkça eleştiren konu olan maçın erken saatte oynanmış olmasıdır. günler öncesinden bu konuya tepki gösterilmiş, tribünlerde bu konuya değinen tezahüratlar ve pankartlar açılmış ancak yinede gaziantep gibi sıcak bir şehirde maç 19.30'da oynanmıştır.

    günlerce bu konuya tepki gösteren biz futbolseverler -bir galatasaray'lı dan ziyade, bir futbolsever, bir insan olarak yaklaşmak gerekiyor- verdiğimiz tepkiye karşı olumlu hiçbir cevap alamamış bulunuyoruz. nitekim bu tepkimizde ne kadar haklı olduğumuzu -haklı olmak istemezdik- abdul kader keita'nın maç içinde rahatsızlanmasıyla kanıtlamış olduk.

    bu maçın, daha doğrusu gaziantep gibi bir şehirde ağustos ayında 19.30 gibi bir saatte futbol maçı yapmak risktir. insan hayatını hedef alan risktir. ve şartları her ne olursa olsun insan hayatı riske edilemez.

    bir galatasaray'lı olarak ama herşeyden önce bir futbolsever, bir insan olarak gaziantep gibi sıcaklık derecesi yüksek şehirlerde erken saatlerde futbol oynatan zihniyeti kınıyorum ve bir daha bu sıcakta o saatte futbol oynatmamaya davet ediyorum. bu sadece galatasaray için değil, bütün spor kulüpleri için geçerli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın