resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 1960
    yaptığı her iş, söylediği her söz yüzünden yerden yere vurulan teknik direktörümüz. 'yabancı futbolcu almak zorunda değiliz.' dedi diye eleştiriliyor. 'yabancı futbolcu almak zorunda değiliz.' demekle 'yabancı futbolcu almayacağız', 'yabancı futbolcu almamalıyız' demek arasında dünyalar kadar fark olduğunu düşünüyorum ben. bunun yanında da kendisi galatasaray spor kulübünün futbol takımı teknik direktörü ve 30 küsur tane futbolcuya liderlik ediyor. bu oyuncuların çoğu da malumunuz yerli. yine bildiğimiz üzere içinde bulunduğumuz 2014-2015 sezonunda yabancı sınırımız halen çok kısıtlı. yani şu anda şampiyonluk için en avantalı konumda bulunan galatasaray takımının şampiyonluk yolunda ilerlerken istesek de ismesek de sabri'ye, selçuk'a, umut'a, hakan balta'ya, semih'e, koray 'a, burak'a, hamit'e, olcan'a, emre çolak'a yani yerli oyuncularımıza mecburuz.( neden? biz bu yerlilerin ille de sırtlarını sıvazlamaya, onlarla iyi geçinmeye zorunlu muyuz diyenler olacağını biliyorum. bunların içinde yeniçeriler var diyenler de olacak ki ben de bazıları hakkında böyle düşünüyorum. özellikle bunlardan bir ikisinden nefret ediyorum.(u: isteyenlere mesaj yoluyla kimlerden bahsettiğimle alakalı konuşabilir, girdiğim entryleri gösterebilirim.)) fakat şu anki durumda bir hedefe koşarken yerli/yabancı ayrımı yapmaksızın bütün oyuncularımıza ihtiyacımız var ve teknik direktörümüzün de bir bütün halinde hepsine karşı pozitif olması gerektiğini, onları demoralize etmemesi gerektiğini düşünüyorum.

    ayrıca varsayalım ki önümüzdeki sezon hamza hoca görevine devam etti, yeni bir yönetim geldi, şampiyonlar ligi'ne gittik. biliyoruz ki maddi sebeplerden dolayı bu sezon devre arasında bu takıma takviye yapamadık. eğer yeni yönetimimiz transfer için yeterli bütçe yaratamazsa, önemli ölçüde esneyen yabancı kuralına rağmen kaliteli yabancı transferi yapamazsak yine bu yerli futbolculara ihtiyacımız olmayacak mı? o zaman ne olacak? sırf kaliteli yabancı takviyeler yapmadık diye dükkanı kapatıp çekip gidecek miyiz? bir teknik direktörün görevi takımını bir bütün halinde tutmak mıdır? yoksa onu kutuplaştıracak demeçler vermek midir?

    'yabancı futbolcu almak zorunda değiliz.' demek yabancı oyuncu almayacağız. benim yerli oyuncularım çok iyi, ben bunlarla şampiyonlar ligi kazanırım, yabancı oyuncular ile çalışmaktan hoşlanmıyorum demek midir? yoksa alabilirsek alırız, alamazsak da ben oyuncularımdan verim almaya çalışacağım demek midir? ya da türk futbolcularımız yeni yabancı kuralından dolayı kamçılanıp (bunu ben de sanmıyorum bazı futbolcularla alakalı) daha çok çalışır, kendilerini geliştirir, güçlendirirlerse onlar da oynayabilir imasında bulunup takımını motive etmek anlamı mı taşır?

    ben hamza hamzaoğlu'ndan genel anlamda mutluyum, umutluyum. elindeki malzemeden çıkardığı işi takdir ediyorum. bu şekilde mantıklı, olgun, doğru, kucaklayıcı demeçler vermesinden ötürü de ayrıca memnunum. yapması gerektiği gibi makul, politik konuşuyor, pozitif bir insan profili çiziyor. fakat önyargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zor. gerçekten öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın