• 337
    sabah sabah yarmıştır. hürriyet okumam, okutturmam. aşağıdaki haberi lig tv vermiş, altına da hürriyet yazmış, o yüzden bu başlık altına yazmayı uygun gördüm. ha bunlar ne kadar mal ise, lig tv de bu haberi yayarak aynı mallığı göstermiş bulunuyor, neyse.

    önce haber:

    --- alıntı ---
    fenerbahçe’ye yapılan saldırı türk kamuoyunda şok etkisi yaratırken, avrupa’da da büyük yankı buldu. olayın hemen ardından türkiye liglerinde oynayan çok sayıda futbolcu sarı lacivertli meslektaşlarını ararken, ertesi günden itibaren avrupa ve afrika futbolunun yıldız isimleri de fenerbahçeli futbolculara telefonla ulaştı.

    çirkin olay öylesine yankı yapmıştı ki arayanlar son derece şaşkın bir şekilde saldırın nasıl ve neden gerçekleştiğini anlamaya çalışıyorlardı. ortak soru, “nasıl olur da, sporculara böyle bir saldırı yapılır”dı. dünya çapında infiale neden olan saldırıyı kınamak ve geçmiş olsun dileğinde bulunmak için telefona sarılanlar arasında cristiano ronaldo, eden hazard gibi yıldızlar başı çekiyordu.

    portekiz dayanişmasi sürüyor

    arayan isimler içinde olaya en büyük tepki gösterenlerden biri portekiz genç milli takımı’ndan beri meireles ile yakın dost olan ve daha önce fenerbahçeli futbolcu, galatasaray maçında tükürdüğü iddia edildiğinde attığı tweet ile ona destek veren cristiano ronaldo’ydu. yıldız futbolcu önce meireles’i sonra da diğer vatandaşı bruno alves’i arayarak yaşananları sordu. sow da en çok telefonu çalan isimlerden bir tanesiydi. lille’den yakın arkadaşı olan chelsea’nin yıldızı eden hazard ona olayın boyutlarını sorarken, şaşkınlığını gizleyemedi. senegal milli takımı’nın bir çok oyuncusu da sow’a geçmiş olsun diledi.

    liverpoollular çok üzüldü

    liverpool’un unutulmaz oyuncuları arasında yer alan dirk kuyt da telefonları susmayanlar arasındaydı. vatandaşları arjen robben ve van persie’nin yanı sıra, liverpool’dan dostları gerard, suarez, skertel gibi isimler de kuyt’ı arayarak olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. webo’yu da arayanların başında kamerun futbol federasyonu başkanı joseph owana vardı. kamerun’un en önemli futbolcularından biri kabul edilen webo’yu ayrıca etoo, alex song gibi dünyaca ünlü futbolcu arkadaşları da arayarak desteklerini ilettiler.
    kim kimi aradı?

    sow:
    hazard (chelsea)
    gervinho (roma)
    mavuba (lille)
    adil rami (milan)
    yohan cabaye (psg)
    pappis cisse (newcastle)
    henri saivet (bordeaux)
    hazard (chelsea)

    kuyt:
    sneijder (galatasaray)
    van persie (manchester united)
    robben (bayern münih)
    gerard (liverpool)
    suarez (barcelona)
    skertel (liverpool)
    gerard (liverpool)

    meireles
    cristiano ronaldo (real madrid)
    nani (sporting lizbon)
    pepe (real madrid)
    gerard (liverpool)
    suarez (barcelona)
    suarez (barcelona)

    bruno alves
    ronaldo (real madrid)
    hulk (zenith)

    kadlec
    petr cech (chelsea)
    rosicky (arsenal)
    kiessling (leverkusen)
    carvajal (real madrid)

    webo
    kamerun federasyon başkanı joseph owona
    etoo (sampdoria)
    alex song (west ham united)

    emenike
    de zeeuw (nac breda)
    ari (krasnador)
    ahmed musa (cska moskova)
    mikel obi (chelsea)
    onazi (lazio)

    (hürriyet)
    --- alıntı ---

    bu ne abi? okadar gerizekalı bir haber ki, lig tv.com.tr'de fenerbahçeliler bile ''bu ne biçim haber?'', ''baştan sona yalan haber'' yorumları yapmış. düşünün yani.
    sow'u hazard 2 defa, kuyt'ı gerrard 2 defa, meireles'i de suarez 2 defa aramış ayrıca. ha arayanların da takımları yazıyor tabi, barcelona, liverpool fln. ''bizim arkadaşlarımız bunlar, ona göre'' mesajı veriyor. ahahaha.. :)

    ya şöyle düşünüyorum da, nasıl yazılmıştır diye. nereden biliyorsun abi? kafamda kurguladım mesela.
    h: haberci
    k: kuyt

    h: s.a. kuyt, nasılsın?
    k: a.s. iyidir elh, seni sormalı.
    h: iyidir, tşkler. geçti mi herşey? iyi misin?
    k: he ya, allahtan bu hafta sonu maç yok, kafa dinliyoruz.
    h: eeh, geçmiş olsuna geldi mi kimse? arayan oldu mu?
    k: annemler aradı, kayınvalideler de haftaya istanbul'a gelecekmiş. benim deplasman yasağını bir de onlarla görüşeceğiz.
    h: yok laaan, ünlü kişileri soruyorum.
    k: hee, wesley aradı sağolsun, zaten hanımlar görüşüyor sık sık.
    h: yaa avrupadan yok mu olm? tmm yazdım sneijder'i.
    k: skrtel'le haftalık görüşürüz. başka birşey yok, neden ki?
    h: lanet olsun ya, neyse skrtel'i de yazdım. bir kaç tane ekliyorum tamam mı?
    k: tmm ya ne yaparsan yap.

    daha zekalı bir versiyonu aklıma gelmedi açıkcası. ne kadar salaksınız ya? ya bu haberleri yapanlar salak, ya da okuyanların aşırı salak olduğunu düşünüyor. haberi alıp yayanlara değinmiyorum bile.

    millet olarak gösterişi çok seviyoruz canım. ''ben şunu tanıyorum, bana selam verir'', ''şurada tanıdıklarım var'' fln.. hepimizin vardır bu tarz tanıdıkları.
    zaten son olarak oğuzhan özyakup ''van persie maçlardan sonra beni arıyor'' açıklaması da kıl etmişti beni.

    yakınlarıma gelince, yurt dışında yaşıyoruz, arkadaşın biri malatyalı bir kızla evlendi. geçenlerde bir futbol turnuvası düzenledik ''isterseniz mehmet topal'ı getirttirebilirim. benim için çok kolay, bağımız sağlam'' dedi. lan eline geçiyor? getiremedi zaten işin sonunda, daha bir kere görüşmemiş, hanım köyden mehmet topal'ı getirecekmiş. ya getirsen hadi neyse, eline ne geçiyor insanların bu tarz söylemlerle?

    sonra bir beşiktaşlı amca var. o da ibrahim üzülmez daha top oynarken ha bire telefonunu gösteriyor, ''bak ibrahim üzülmez'in numarası var''. arada arıyorum, birdahaki aradığımda istanbula gideceğimi söylicem, gidip görüşcem. forma fln verir herhalde. dedi, o da gidemedi, görüşemedi. adam teli açmamış. eeh, ne işine yaradı olm? bu adamlar neden bu kadar önemli sizin için? niye hava atma gereği duyuyorsunuz?

    aynı adam araba yıkama istasyonunda çalışıyor. herif petric'in arabasını yıkamış. birdahaki geldiğinde forma getirecekmiş. he canım, o da zaten ''araba yıkamaya gitcem bugün, en iyisi şu adama forma götüreyim'' diyecekti.

    daha çoook bu tarz hikayeler var da, neyse, sözlük sinirlenme duvarı'na çevirdim burayı. diyeceğim o ki, biz bu kafadayken daha çok bu tarz haberler çıkacak ne yazık ki.

    ya o değil de entry'ye başlarken gülüyordum, kahkaha attım hatta haberi görürken, ama şu an feci sinirlendim. rahatlamam lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın