resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 2694
    akıl hocası feto'dan icazet alınca bağımsız milletvekili adayı olmuş eski futbolcu. artık istanbul'daki cemaatçiler kendisine oy verir. büyük ihtimalle seçim süreci boyunca bol bol maklube yiyip kilo alır mübarek insan.

    yanlız gezi olaylarında nasıl bir dönüş yapmıştı ama. fatih terim ile aralarını açan "jeep" bile öyle dönüş yapamazdı. ulan menfaatiniz çakışınca nasıl da değişiveriyorsunuz? hakan şükür gibi birilerinin talimatıyla hareket eden adamlara emanet edilen ülke siyasetinden hayır gelir mi? bu ülke bir yerlere gelecekse birilerinin adamı, maşası olan insanlarla değil, kendi özgür iradesiyle hareket eden insanlarla gelecek. paralel olayı patlak verene kadar uzun adamın sözünden çıkmaz uslu uslu mecliste otururdu. ne zamanki cemaat ile akp karşı karşıya geldi o zaman doğruları söylemeye başladı. ey hakan şükür, zamanında aklın nerdeydi? kendi menfaatin, kendi çıkarın için insanlığını askıya mı almıştın yoksa?

    biz takımdaki yabancı düşmanlığı yapan yeniçerilerden, takımda devrecilik yapan yerli futbolculardan şikayetçiyiz. bazı taraftarlar, galatasaray'a yeniçeriliği getirmiş adam kulübe geri dönsün istiyorlar. lincoln'e "şaşal su ile kafasını yıkıyor" diye çemkiren adam mı bize fayda sağlayacak? yabancı futbolcuların aldığı parada gözü olan adam mı kulübe huzur getirecek?

    ha bir de bu adamın kafası, fikri hür vicdanı hür galatasaray kültürü ile tamı tamına zıt iken siyasi görüşü beni ilgilendirmiyor ne demek? siyasi görüş bir nevi hayat görüşüdür. fikirlerini, düşüncelerini, karakterini görmezden gelip sırf goller attı diye bir insanı sevmek? bu mudur yıllardır övündüğümüz 500 yıllık mekteb-i sultani felsefesi? bu mudur metin oktay ruhu? ki o metin oktay "galatasaray sizden daha vefalı" diyerek gönüllerde taht kurmuştu. hakan şükür ise onca para, şan, şöhrete rağmen yıllardır "vefa bir semt adı" diye sızlanıp duruyor.

    hakan şükür'ün futbolculuğuna laf eden çarpılır. türkiye'deki gelmiş geçmiş en büyük yerli golcüdür. ama karakteri ve duruşu için aynı şeyleri söyleyemem ne yazık ki. attığı goller ile galatasaray taraftarına çok güzel anlar yaşatmıştır ama böyle büyük bir futbolcunun "birilerinin adamı" olmayı seçmesi çok acı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın